• Adauga-ti afacerea

    Buna, Copilul.ro ii ajuta pe parinti sa-ti descopere afacerea.

    Incepe astazi sa folosesti serviciul nostru de promovare!

    Afla cum!
1 opinie
Localitate:
Sectorul 2
Cursuri de:
dans
; muzica; actorie; arta; bune maniere

Grup de dezvoltare si optimizare personala

Misiune:
Acest program isi propune sa desfasoare activitati cu scopul de a stimula cognitia, curiozitatea, motivatia, perseverenta, capacitatea de organizare si intelegere, deschiderea catre noile experiente presupuse de perioada scolara.

Prin intermediul metodologiei se va lucra pe patru arii principale ale dezvoltarii personale ale...

Misiune:
Acest program isi propune sa desfasoare activitati cu scopul de a stimula cognitia, curiozitatea, motivatia, perseverenta, capacitatea de organizare si intelegere, deschiderea catre noile experiente presupuse de perioada scolara.

Prin intermediul metodologiei se va lucra pe patru arii principale ale dezvoltarii personale ale copilului:

Acceptare de sine si incredere – cunoasterea de catre copil a propriilor calitati si formarea capacitatii de a le exprima cu incredere; atitudine toleranta in fata esecului si curajul de a nu renunta; construirea unei imagini de sine pozitive;
Emotii si motivatie – exprimarea spontana, libera si lipsita de inhibitii a copilului, formarea unei atitudini de viata: „Eu pot sa reusesc!”
Gandire si atentie – stimularea mecanismelor cognitive(gandire, limbaj, memorie, imaginatie, atentie);
Relatii sociale si atitudine – dezvoltarea empatiei la copil, antrenarea comportamentelor prosociale si de socializare;

Argument:
Atunci cand merge la scoala, copilul se confrunta cu o noua ipostaza provocatoare careia este de dorit sa-i faca fata. Noul mediu si noile cerinte pot genera in acesta sentimente de teama si nesiguranta. Aceste trairi pe de o parte pot impiedica proaspatul scolar sa-si fructifice in mod optim capacitatea intelectuala, iar pe de alta parte pot fi un blocaj in drumul achizitionarii noilor informatii.

Pentru a preintampina nevoile psihologice ale copiilor, este necesar ca psihologii impreuna cu parintii si educatorii sa oferim prescolarilor sansa de a se dezvolta armonios prin intermediul unor activitati interactive. Acestea vor reprezenta un suport de baza in formarea mecanismelor gandirii, memoriei, imaginatiei si obtinerii sigurantei si autonomiei afective.

Ateliere de dezvoltare personala pentru copii – durata de 1h,30 min, frecventa saptamanala, 4 ateliere/luna.

Obiectivele dezvoltarii personale si emotionale sunt: cresterea increderii de sine, a creativitatii, a spontaneitatii, a adaptabilitatii, dezvoltarea gandirii critice, developarea unei atitudini responsabile in ceea ce priveste capacitatea de a face alegeri si de a se preocupa pentru propria evolutie, reducerea problemelor emotionale, de comunicare sau de comportament ale copiilor.
Psihologul este o persoana competenta care detine in arsenalul sau profesional o serie de tehnici si cunostinte teoretice care pot ajuta copiii sa devina constienti de sine ca persoana intreaga – cu senzatii, corp, emotii, ganduri, dorinte, posibilitati, sa se accepte asa cum sunt, sa cunoasca lumea in mod real asa cum este ea si sa stie ca au posibilitatea si dreptul de a face alegeri in viata lor. Astfel, copiii pot creste armonios si sanatos, fara a intampina blocaje in drumul lor spre maturitate.

Beneficiile copilului pe termen lung

incredere in sine si independenta.
gandire de tip ”Eu pot!”.
conduite tolerante si disponibilitate spre cooperare.
armonizarea propriile nevoi cu cele ale grupului.
exprimare emotionala deschisa, spontana si autentica.
capacitate de analiza critica si rezolvare de probleme.
dezvoltarea creativitatii;

In urma fiecarui atelier educatorii si parintii vor primi cate un raport de activitate cu recomandari si observatii psihologice.

Structura Atelierelor: se incepe cu incalzirea prin miscare, cantec, poezie care traseaza teritoriul dezvoltarii, exercitii de dictie in scopul dezvoltarii limbajului, elemente de dramaterapie in care se pune accentul pe elemente ale memoriei(cum a fost saptamana trecuta, ce s-a intamplat ieri, azi), dezvoltarea imaginatiei, improvizatiei si interpretare artistica prin folosirea mastilor si marionetelor, comunicarea nonverbala, muzica, dans, ritm, miscare libera, povestile ca pretext pentru descoperirea diversitatii de caractere si manifestari comportamentale, si se incheie cu desenul liber sau tematic pentru a fixa tema atelierului parcurs.

Tipuri de exercitii: exercitii de exprimare emotionala spontana, jocuri pentru depasirea inhibitiilor si a blocajelor emotionale, exercitii de empatie, jocuri de rol, exercitii de identificare, exercitii de comparatie, exercitii de asociere in baza unui criteriu logic, tehnici de fantezie, tehnici de miscare si dans, artterapie(desen, pictura, modelaj, colaj), exercitii narative(creare de povesti, dramatizare de povesti), lucrul cu metafora, brainstorming-ul, confectionarea unor obiecte in stil handmade – felicitari, cadouri, jucarii etc., jocul cu nisip, marionetele etc.

Exemple de teme: Familia mea, Desenam impreuna, Mana mea cea valoroasa, Statuile, Sala oglinzilor, Balonul zburator, Deseneaza o clipa fericita din viata ta, Suntem inteligenti, Energia, Unde iti doresti din tot sufletul sa ajungi?

durata de 1h,30 min, frecventa saptamanala, 4 ateliere / luna;

30 RON / sedinta;

Psiholog Ioana-Corina Marcu:
psiholog cu drept de libera practica.
consilier psihologic – formare in evaluarea si consilierea psihologica experientiala a copilului, adultului, cuplului, familiei si dezvoltare de grup;


Studii si experienta:
Licentiata la facultatea de Psihologie-Sociologie din Bucuresti, Universitatea Spiru Haret, 2005-2008;
Master „Managementul Resurselor Umane” in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Management, 2008-2010;
Studii postuniversitare in cadrul SPER, formare in consilierea si psihoterapia experientiala a unificarii centrata pe adult-copil-cuplu-familie, 2008-prezent;
Participare si sustinere in cadrul mai multor evenimente ca specialist in psihologie precum sesiuni stiintifice (locul II la sesiunea stiintifica Spiru Haret – microcercetare „Reversibilitatea la copii de 7-8 ani ), workshopuri, lansari de carte, seri de lectura, emisiunea Comunitatea femeilor senzationale - Radio Lynx ( „Eu si ceilalti”, „Abandonul emotional al copilului atunci cand mama revine la munca”, „Varsta sufletului – Cum te mentii tanar?”), interviuri 121.ro, www.mami.ro – „Pierderea unuia dintre parinti poate determina dezechilibrarea sistemului emotional al copilului”, publicare de articole in reviste de specialitate(Felicia, Remedio, OltMagazin) si articole online(, tonica, farmaciata, sexsafe, 121, psyvolution, psihologiaonline), specialist pe site-ul Sfatul medicului, psiholog voluntar Casa Ioana(2009-prezent)
Peste 3 ani de experienta in ONG – consiliere psihologica individuala si de grup pentru copii, adolescenti, adulti.
Membra a Colegiului Psihologilor din Romania;
Membra a Societatii de Psihoterapie Experientiala Romana;

ateliere de informare si dezvoltare pentru parinti – 2 h/luna sau 4h/ la 2 luni

aceste ateliere destinate parintilor vizeaza discutii despre atelierele pentru copii, evolutia acestora, largirea bagajului de informatii despre educatia copiilor, cunoasterea psihologica a nevoilor acestora, gestionarea adecvata a posibilelor dificultati de relationare parinti-copii, trasarea limitelor, stabilirea cadrului emotional, comunicarea autentica si asertiva, inteligenta emotionala etc.

o alta directie de lucru este optionala si implica dezvoltarea personala a parintilor. metodologia de interventie se bazeaza pe principiile psihoterapiei experientiale, analizei tranzactionale, artterapiei si terapiei sistemice de familie tinand cont de ultimele cercetari in domeniu;

prin aceste ateliere parintii beneficiaza de suport emotional, descopera moduri in care isi pot intelege mai bine problemele si sentimentele, isi rezolva conflictele relationale, testeaza diverse solutii de rezolvare a problemelor lor astfel incat acestia devin in mod real mai disponibili pentru copiii lor.

comunicarea prin telefon sau email parinti-psiholog in situatii urgente
newsletter educational saptamanal
consiliere psihologica de familie la cerere la Cabinet sau in locatia gradinitei (pret preferential: 50 lei/ sedinta de 1 h, discount 50%);

Opinii utilizatori

Initiativa laudabila
De Ioana Saulescu pe 15 Decembrie 2011

Gasesc ideea de grup de dezvoltare personala ca fiind o initiativa laudabila mai ales ca cerintele mediului social in care traim sunt foarte exigente iar evenimentele se petrec cu o viteza incredibila, ritm caruia cei mai multi copii se adapteaza cu dificultate.

Contact Grup de dezvoltare si optimizare personala

Adresa

Mihai Bravu, 41, Bucuresti, Sectorul 2

Site ioanacorinamarcu.wordpress.com
paradisulcopiluluitau.wordpress.com
X

Toti utilizatorii site-ului copilul.ro (Site-ul), indiferent ca sunt inregistrati sau nu in baza de date a site-ului, se obliga sa respecte urmatoarele reguli in legatura cu publicarea de comentarii in orice regiune a Site-ului:

  • Utilizatorii site-ului au obligatia de a relata doar fapte pe care le-au cunoscut in mod direct si isi asuma intreaga raspundere pentru opiniile exprimate si informatiile furnizate.
  • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care nu are legatura cu tematica Site-ului / paginii in care a fost publicat.
  • Este strict interzisa publicarea de comentarii defaimatoare, calomnioase sau care ar putea aduce atingere onoarei si / sau reputatiei unei persoane.
  • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care contine materiale care au un limbaj obscen sau vulgar, contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, mesaje rasiste, soviniste ori care ar putea discrimina orice persoane in orice mod, sau care ar incalca orice alte drepturi si libertati ale omului potrivit legislatiei in vigoare sau bunele moravuri.
  • Utilizatorii au obligatia de a nu face sub nicio forma publicitate pentru alte site-uri, servicii sau bunuri in comentariul publicat pe Site.

Utilizatorii inteleg si accepta ca in cazul incalcarii in orice mod si in orice masura a oricareia dintre regulile de mai sus, administratorul Site-ului va putea opta in mod discretionar pentru suspendarea totala sau partiala a accesului utilizatorului la orice serviciu al Site-ului, ori pentru nepublicarea oricaruri continut (sau anunt, integral sau partial) expediat de utilizator in vederea publicarii ori pentru eliminarea sau modificarea in orice mod a unui asemenea continut, pentru interzicerea definitiva a accesului la una sau mai multe dintre facilitatile oferite de Site, sau pentru desfiiintarea contului utilizatorului pe Site, fara niciun fel de atentionari sau notificari prealabile si fara a fi necesare orice alte formalitati in acest sens.

Utilizatorul este responsabil pentru intreaga sa activitate in legatura cu publicarea de comentarii in Site. Utilizatorul se obliga sa apere administratorul Site-ului impotriva oricaror cereri, pretentii sau reclamatii de orice natura formulate de un tert in legatura cu aceste comentarii si cu eventualele drepturi incalcate prin publicarea acestora si sa despagubeasca administratorul Site-ului fata de orice cheltuieli si costuri angajate in legatura cu cele de mai sus.