• Adauga-ti afacerea

    Buna, Copilul.ro ii ajuta pe parinti sa-ti descopere afacerea.

    Incepe astazi sa folosesti serviciul nostru de promovare!

    Afla cum!
0 opinii
Varsta copil:
prescolari
; scolari
Afectiuni:
psihologice

Terapia si recuperarea copiilor cu intarziere in dezvoltare

Organizatia noastra isi propune sa vina in ajutorul copiilor cu dificultati de invatare generate de autism, ADHD, sindrom Down precum si copiilor defavorizati sau abandonati, prin cresterea calitatii vietii, realizarea planului individual de interventie centrat pe nevoile individuale ale copilului,constientizarea publicului cu privire la...

Organizatia noastra isi propune sa vina in ajutorul copiilor cu dificultati de invatare generate de autism, ADHD, sindrom Down precum si copiilor defavorizati sau abandonati, prin cresterea calitatii vietii, realizarea planului individual de interventie centrat pe nevoile individuale ale copilului,constientizarea publicului cu privire la problemele de zi cu zi cu care se confrunta acesti copii.

Asa cum reflecta din numele nostru, Spontania pune accentul pe spontaneitate pornind de la motto-ul "Nu pregati drumul pentru copil ci copilul pentru drum".

Ne dorim ca acesti copii sa reuseasca sa se adapteze in orice mediu, sa poata fi integrati in societate si astfel sa ajunga adulti independenti.

Asociatia Spontania utilizeaza tehnicile si procedurile Analizei Comportamentale Aplicate (ABA) ce presupune invatarea abilitatilor academice, de autoservire, ligvistice, motricitate si interactiune sociala de catre copiii diagnosticati cu autism sau alte tulburari de dezvoltare folosind principii dovedite stiintific.

Echipa noastra, formata din psihologi si pedagogi de recuperare, coordonata de un analist comportamental acreditat (BCaBA – ww.bacb.com) se straduieste sa ofere servicii de cea mai buna calitate, folosind metode si proceduri care s-au dovedit eficiente prin cercetare si aplicabilitate in viata de zi cu zi. Lucram in parteneriat cu familiile si alti profesionisti implicati in procesul de recuperare al copilului deoarece credem ca aceasta abordare de echipa este esentiala pentru maximizarea potentialului copilului dumneavostra.

1. Informare

Asociatia noastra este deseori contactata de parintii ingrijorati ce tocmai au identificat diagnosticul copilului. In drumul lor spre recuperarea copilului, parintii au nevoie de sprijin, de informatii cu privire la diagnostic, serviciile si resursele disponibile,de idei pentru imbunatatirea comunicarii. Psihologii nostri vin in intampinarea parintilor raspunzandu-le la intrebari si punand la dispozitie, in sistem de biblioteca, cartile si articolele cu referinta la problemele intampinate de ei.

2. Vizite la domiciliu

Echipa noastra face vizite la domiciliul beneficiarilor pentru o mai buna comunicare, in vederea rezolvarii problemelor intampinate acasa

3. Evaluare psihologica

Stabileste nivelul de dezvoltare al copilului si reprezinta punctul de plecare in stabilirea planului personalizat de interventie

4. Interventie in cadrul centrului

Sesiuni de terapie ABA 1:1 ce pune accentul pe optimizarea abilitatilor pilot a fiecarui copil pentru a putea invata independent
Terapie ocupationala
Artterapie (sedinte individuale si in grupuri)
Terapie logopedica
Grupuri de socializare
Grupuri de suport pentru parinti

5. Consultanta (Analist comportamental in curs de acreditare www.bacb.com)

Supervizare si asistenta in depasirea barierelor de achizitii sau interventii comportamentale
Trainuirea suplimentara a echipelor ce amplifica si sporeste efectivitaatea programelor ABA
Crearea, modificarea si implementarea planului de interventie in reducerea comportamentelor nedorite
Monitorizarea progreselor

6. Workshops – pe o arie larga de subiecte ce include:
Notiuni de baza in ABA

Modificari comportamentale
Implementarea avansata a terapiei ABA
Evaluare terapeutica
Generalizarea abilitatilor dobandite
Construirea de relatii sociale
Colectare de date
Recompensarea – un factor important in terapie
Identificarea functiei comportamentelui problematic, cat si multe altele

autism, ADHD, intarziere in dezvoltare, TSA, sindrom Down

Opinii utilizatori

Contact Terapia si recuperarea copiilor cu intarziere in dezvoltare

Adresa

Gramont, 32, Bucuresti, Sectorul 4

Site www.spontania.ro
X

Toti utilizatorii site-ului copilul.ro (Site-ul), indiferent ca sunt inregistrati sau nu in baza de date a site-ului, se obliga sa respecte urmatoarele reguli in legatura cu publicarea de comentarii in orice regiune a Site-ului:

  • Utilizatorii site-ului au obligatia de a relata doar fapte pe care le-au cunoscut in mod direct si isi asuma intreaga raspundere pentru opiniile exprimate si informatiile furnizate.
  • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care nu are legatura cu tematica Site-ului / paginii in care a fost publicat.
  • Este strict interzisa publicarea de comentarii defaimatoare, calomnioase sau care ar putea aduce atingere onoarei si / sau reputatiei unei persoane.
  • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care contine materiale care au un limbaj obscen sau vulgar, contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, mesaje rasiste, soviniste ori care ar putea discrimina orice persoane in orice mod, sau care ar incalca orice alte drepturi si libertati ale omului potrivit legislatiei in vigoare sau bunele moravuri.
  • Utilizatorii au obligatia de a nu face sub nicio forma publicitate pentru alte site-uri, servicii sau bunuri in comentariul publicat pe Site.

Utilizatorii inteleg si accepta ca in cazul incalcarii in orice mod si in orice masura a oricareia dintre regulile de mai sus, administratorul Site-ului va putea opta in mod discretionar pentru suspendarea totala sau partiala a accesului utilizatorului la orice serviciu al Site-ului, ori pentru nepublicarea oricaruri continut (sau anunt, integral sau partial) expediat de utilizator in vederea publicarii ori pentru eliminarea sau modificarea in orice mod a unui asemenea continut, pentru interzicerea definitiva a accesului la una sau mai multe dintre facilitatile oferite de Site, sau pentru desfiiintarea contului utilizatorului pe Site, fara niciun fel de atentionari sau notificari prealabile si fara a fi necesare orice alte formalitati in acest sens.

Utilizatorul este responsabil pentru intreaga sa activitate in legatura cu publicarea de comentarii in Site. Utilizatorul se obliga sa apere administratorul Site-ului impotriva oricaror cereri, pretentii sau reclamatii de orice natura formulate de un tert in legatura cu aceste comentarii si cu eventualele drepturi incalcate prin publicarea acestora si sa despagubeasca administratorul Site-ului fata de orice cheltuieli si costuri angajate in legatura cu cele de mai sus.