• Adauga-ti afacerea

  Buna, Copilul.ro ii ajuta pe parinti sa-ti descopere afacerea.

  Incepe astazi sa folosesti serviciul nostru de promovare!

  Afla cum!
0 opinii
Tip:
Carte pentru copii
Editura:
Cartea Copiilor
Domeniu:
Pentru copii

Nu ti-e somn, ursuletule?

Nu ti-e somn, ursuletule?

Multi copii se tem de intuneric, mai ales cand vine ora de culcare si raman singuri in patutul lor. si mai multi cred ca joaca n-ar trebui sa se termine niciodata - de ce sa pierzi atat de mult timp cu un lucru plictisitor cum e dormitul? Ce trebuie sa facem, ca parinti, cand copilul nostru nu poate sau nu vrea...

Nu ti-e somn, ursuletule?

Multi copii se tem de intuneric, mai ales cand vine ora de culcare si raman singuri in patutul lor. si mai multi cred ca joaca n-ar trebui sa se termine niciodata - de ce sa pierzi atat de mult timp cu un lucru plictisitor cum e dormitul? Ce trebuie sa facem, ca parinti, cand copilul nostru nu poate sau nu vrea sa se culce?

"Nu ti-e somn, ursuletule?" (Can't You Sleep Little Bear?) nu ne prezinta o solutie-minune, ci mai degraba ne sugereaza, prin caldura ilustratiilor si tonul bland al textului, ca intotdeauna cea mai potrivita atitudine e una bazata pe calm, incredere si dragoste.

Pui de Urs nu poate sa adoarma. "Mi-e frica de intuneric", spune el, desi intunericul din coltul Pesterii Ursilor in care isi are patutul nu-l impiedica sa se mai zbenguiasca putin. E adevarat, e intuneric in jur si mai ales afara. Nici cel mai mare felinar nu poate razbate in noapte. Ce-i de facut?

Martin Waddell este un celebru autor irlandez (n. 1941 - Belfast) de literatura pentru copii si adolescenti. Pe cand era copil, obisnuia sa inventeze tot felul de intamplari pe care le povestea celor din jur intr-o maniera foarte captivanta, dupa cum ii place sa-si aminteasca. Pasiunea pentru povesti nu l-a parasit niciodata si, dupa o scurta si neconvingatoare cariera de fotbalist, adevarata sa vocatie a devenit literatura pentru copii.

"Nu ti-e somn, ursuletule?" este cartea sa de referinta, iar pentru intreaga opera Martin Waddell a primit in 2004 cea mai importanta distinctie care se acorda autorilor de carti pentru copii - premiul Hans Cristian Andersen, oferit de International Board on Books for Young People (IBBY - www.ibby.org).

"Temerile si nevoile copiilor mici sunt cat se poate de reale si concrete pentru ei. Cand am scris despre ele, n-am avut nici o clipa intentia de-a le desconsidera sau de-a le rezolva rapid printr-un happy-end fortat, cum fac multe povesti. Deznodamantul fericit trebuie sa decurga firesc din desfasurarea povestii. Orice poveste pentru copii trebuie sa fie nu numai originala, amuzanta sau emotionanta, ci si… cinstita. Aceasta convingere se regaseste in Can't You Sleep Little Bear." (Martin Waddell, in discursul de la decernarea premiului H.C. Andersen).

Martin Waddell, cu ilustratii de Barbara Firth

carti de povesti

grupa de varsta: 2 - 6 ani

22 * 26 cm / carte cu coperta plastifiata / 36 pagini

25 RON

Opinii utilizatori

Contact Nu ti-e somn, ursuletule?

Site www.carteacopiilor.ro
X

Toti utilizatorii site-ului copilul.ro (Site-ul), indiferent ca sunt inregistrati sau nu in baza de date a site-ului, se obliga sa respecte urmatoarele reguli in legatura cu publicarea de comentarii in orice regiune a Site-ului:

 • Utilizatorii site-ului au obligatia de a relata doar fapte pe care le-au cunoscut in mod direct si isi asuma intreaga raspundere pentru opiniile exprimate si informatiile furnizate.
 • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care nu are legatura cu tematica Site-ului / paginii in care a fost publicat.
 • Este strict interzisa publicarea de comentarii defaimatoare, calomnioase sau care ar putea aduce atingere onoarei si / sau reputatiei unei persoane.
 • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care contine materiale care au un limbaj obscen sau vulgar, contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, mesaje rasiste, soviniste ori care ar putea discrimina orice persoane in orice mod, sau care ar incalca orice alte drepturi si libertati ale omului potrivit legislatiei in vigoare sau bunele moravuri.
 • Utilizatorii au obligatia de a nu face sub nicio forma publicitate pentru alte site-uri, servicii sau bunuri in comentariul publicat pe Site.

Utilizatorii inteleg si accepta ca in cazul incalcarii in orice mod si in orice masura a oricareia dintre regulile de mai sus, administratorul Site-ului va putea opta in mod discretionar pentru suspendarea totala sau partiala a accesului utilizatorului la orice serviciu al Site-ului, ori pentru nepublicarea oricaruri continut (sau anunt, integral sau partial) expediat de utilizator in vederea publicarii ori pentru eliminarea sau modificarea in orice mod a unui asemenea continut, pentru interzicerea definitiva a accesului la una sau mai multe dintre facilitatile oferite de Site, sau pentru desfiiintarea contului utilizatorului pe Site, fara niciun fel de atentionari sau notificari prealabile si fara a fi necesare orice alte formalitati in acest sens.

Utilizatorul este responsabil pentru intreaga sa activitate in legatura cu publicarea de comentarii in Site. Utilizatorul se obliga sa apere administratorul Site-ului impotriva oricaror cereri, pretentii sau reclamatii de orice natura formulate de un tert in legatura cu aceste comentarii si cu eventualele drepturi incalcate prin publicarea acestora si sa despagubeasca administratorul Site-ului fata de orice cheltuieli si costuri angajate in legatura cu cele de mai sus.