• Adauga-ti afacerea

  Buna, Copilul.ro ii ajuta pe parinti sa-ti descopere afacerea.

  Incepe astazi sa folosesti serviciul nostru de promovare!

  Afla cum!

Curs parenting - pentru parinti cu copii cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani

In incercarile noastre, a parintilor, de a ne proteja copiii mici de dezamagiri, esecuri sau de pericol, de fapt raspundem la incercarile lor de a face anumite lucruri, cu preziceri negative.

Astfel le furnizam informatia ca sunt prea mici, prea tineri, incapabili, ar apoi ne miram de ce copilul nostru nu este pregatit sa contribuie...

In incercarile noastre, a parintilor, de a ne proteja copiii mici de dezamagiri, esecuri sau de pericol, de fapt raspundem la incercarile lor de a face anumite lucruri, cu preziceri negative.

Astfel le furnizam informatia ca sunt prea mici, prea tineri, incapabili, ar apoi ne miram de ce copilul nostru nu este pregatit sa contribuie alaturi de altul, sa imparta, sa fie independent.

De fapt, in incercarea noastra de a ne ajuta copiii sa-si dezvolte anumite abilitati de integrare, noi ii directionam spre competitivitate, facând tot felul de comparatii cu fratii, colegii sau prietenii lor.

In cadrul acestui curs participantii acumuleaza informatii si isi dezvolta deprinderi practice pentru a-si creste copiii intr-un spirit curajos si increzator, copii care vor avea abilitati pentru a infrunta viata in mod constructiv si care sa poata ocoli capcanele si pericolele cu care se confrunta un copil in societatea de azi.

ziua 1 - miercuri 19 februarie (3 ore) - De ce are nevoie un copil pentru a reusi?

Informarea participantilor despre cele 4 necesitati fundamentale sau "C-uri cruciale"

Modalitati si tehnici de cultivare a sentimentului de apartenenta - conectare
Modalitati si tehnici de cultivare a sentimentului de a fi capabil - capabilitate
Modalitati si tehnici de cultivare a sentimentului ca ceea ce faci conteaza - contare
Modalitati si tehnici de cultivare a curajului de a incepe - curajul

Ziua 2 - joi 20 februarie (3 ore) Ce vrea copilul sa exprime prin comportamentul sau?

Atentia - copilul considera ca este iubit doar atunci este in centru atentiei (ce simte copilul, ce simte parintele, cum ar trebui sa reactioneze parintele)

Puterea (lupta pentru putere) - cand copilul are impresia ca incercarile lui de a atrage atentia nu dau roade, cauta sa-si cucereasca locul, oferindu-le intaietate doar celor mai puternici decat el (ce simte copilul, ce simte parintele, cum ar trebui sa reactioneze parintele)

Razbunarea - cand copilul se crede invins in lupta lui pentru superioritate, se simte umilit si ranit - cum incearca la randul lui sa raneasca (ce simte copilul, ce simte parintele, cum ar trebui sa reactioneze parintele)

Resemnarea - Lipsa curajului pentru a-si cauta locul in mod pozitiv se termina in cazuri extreme cu renuntarea totala a copilului (ce simte copilul, ce simte parintele, cum ar trebui sa reactioneze parintele)

Ziua 3 - miercuri 26 februarie (3 ore) - Pedeapsa, versus disciplinare pozitiva (consecinta logica)

Stiluri parentale - ce invata copilul din dinamica relatiilor din familie
Pedeapsa - caracteristici si efecte
Disciplinarea pozitiva - caracteristici si efecte
Metode care ne ajuta in disciplinare

Ziua 4 - joi 27 februarie (3 ore) - Incurajarea

Caracteristicile si efectele pozitive ale incurajarii asupra respectului de sine

Caracteristicile si efectele negative ale descurajarii asupra respectului de sine

Arta de a incuraja

Ziua 5 - miercuri 5 martie (3 ore) - Consiliul de familie si cum implicam copiii in acesta

Consiliul de familie - metoda pentru dezvoltarea perceptiilor si deprinderilor copilului

Crearea unei agende a consiliului de familie

on-line

Iuliana Crisan

experienta in consiliere copil, parinte, familie, de peste 16 ani;

psiholog scolar specialist acreditat de Comisia de psihologie educationala, consiliere educationala si vocationala in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania
psihoterapeut cu formare in scoala Adleriana de Psihoterapie;

taxa curs: 690 lei (TVA inclus);

Opinii utilizatori

Contact Curs parenting - pentru parinti cu copii cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani

Adresa

Brasov, Brasov

Site www.time4learning.ro
X

Toti utilizatorii site-ului copilul.ro (Site-ul), indiferent ca sunt inregistrati sau nu in baza de date a site-ului, se obliga sa respecte urmatoarele reguli in legatura cu publicarea de comentarii in orice regiune a Site-ului:

 • Utilizatorii site-ului au obligatia de a relata doar fapte pe care le-au cunoscut in mod direct si isi asuma intreaga raspundere pentru opiniile exprimate si informatiile furnizate.
 • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care nu are legatura cu tematica Site-ului / paginii in care a fost publicat.
 • Este strict interzisa publicarea de comentarii defaimatoare, calomnioase sau care ar putea aduce atingere onoarei si / sau reputatiei unei persoane.
 • Este strict interzisa publicarea in Site a oricarui comentariu care contine materiale care au un limbaj obscen sau vulgar, contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, mesaje rasiste, soviniste ori care ar putea discrimina orice persoane in orice mod, sau care ar incalca orice alte drepturi si libertati ale omului potrivit legislatiei in vigoare sau bunele moravuri.
 • Utilizatorii au obligatia de a nu face sub nicio forma publicitate pentru alte site-uri, servicii sau bunuri in comentariul publicat pe Site.

Utilizatorii inteleg si accepta ca in cazul incalcarii in orice mod si in orice masura a oricareia dintre regulile de mai sus, administratorul Site-ului va putea opta in mod discretionar pentru suspendarea totala sau partiala a accesului utilizatorului la orice serviciu al Site-ului, ori pentru nepublicarea oricaruri continut (sau anunt, integral sau partial) expediat de utilizator in vederea publicarii ori pentru eliminarea sau modificarea in orice mod a unui asemenea continut, pentru interzicerea definitiva a accesului la una sau mai multe dintre facilitatile oferite de Site, sau pentru desfiiintarea contului utilizatorului pe Site, fara niciun fel de atentionari sau notificari prealabile si fara a fi necesare orice alte formalitati in acest sens.

Utilizatorul este responsabil pentru intreaga sa activitate in legatura cu publicarea de comentarii in Site. Utilizatorul se obliga sa apere administratorul Site-ului impotriva oricaror cereri, pretentii sau reclamatii de orice natura formulate de un tert in legatura cu aceste comentarii si cu eventualele drepturi incalcate prin publicarea acestora si sa despagubeasca administratorul Site-ului fata de orice cheltuieli si costuri angajate in legatura cu cele de mai sus.