Top 5 superalimente

| | Actualizat: 2012-02-14 14:44:56

Nucile, semintele de in, rodiile, somonul si legumele verzi sunt noile superalimente, extrem de benefice pentru organismul uman. Aceste alimente sunt bogate in fibre si antioxidanti care lupta importriva radicalilor liberi.

Nucile

Nucile reprezinta una dintre cele mai bune surse de proteine. Sunt bogate in fibre, vitamina B si E, magneziu si antioxidanti. De asemenea, nucile sunt bogate in acizi grasi omega 3. Sunt benefice pentru sistemul circulator.

Benefice pentru organism sunt si migdalele, alunele de padure, arahidele, fisticul si mugurii de pin.

Semintele de in

Semintele de in sunt bogate in acizi grasi omega 3, extrem de benefici pentru sistemul cardiovascular. Aceste seminte mai contin si fibre si antioxidanti, care lupta impotriva cancerului.

Specialistii recomanda consumul de seminte de in si pentru prevenirea si tratarea cancerului de san.

Rodia

Rodia contine polifenoli, tanini si antocianine, antioxidanti extrem de benefici pentru organismul uman. Sucul de rodie este foarte bogat in antioxidanti, cu o concentratie mai mare decat a vinului rosu sau ceaiului verde.

Sucul de rodie reduce colesterolul, tensiunea arteriala si lipoproteinele. De asemenea, reduce si oxidarea colesterolului.

 

Somonul

Somonul este alimentul ideal pentru a inlocui carnea rosie. Este o sursa importanta de proteine si acizi grasi omega 3. Consumul de somon este extrem de benefic pentru sistemul cardiovascular.

Specialistii recomanda consumul a 2 - 3 portii de somon pe saptamana.

 

Broccoli

Legumele verzi precum varza, salata sau broccoli contin vitamina A si C, fier, calciu si numerosi fitonutrienti. De asemenea, au un continut mare de fibre, au un continut caloric scazut. Sunt astfel ideale pentru curele de slabit.

Specialistii recomanda consumul a cel putin 3 portii de legume verzi pe zi.

Autor: Mihaela Rotaru

Citeste si despre