Idei de depozitare pentru camera copilului

| | Actualizat: 2014-02-06 15:17:28

Camera copilului pare sa devina, pe zi ce trece, neincapatoare pentru jucariile, hainutele si rechizitele care se inmultesc de la o zi la alta? Ai nevoie de cutii, rafturi si idei "inteligente" de mobilier, care sa permita o mai buna organizare a acestora si sa te ajute sa economisesti spatiul si-asa limitat al dormitorului copilului!

1. Mobilier 3 in 1

Transforma un perete al camerei intr-un spatiu de depozitare a tot ceea ce inseamna jucarii, haine, rechizite, carti si alte lucruri pe care le foloseste cel mic, dar si intr-un spatiu de lucru practic pentru teme si activitati educative. Cum? Comanda un mobilier special compartimentat, astfel incat sa cuprinda un sifonier, mai multe dulapuri si sertare, dar si masa de lucru (biroul) a copilului.

2. Cutiile pentru depozitare

In loc sa ingramadesti si amesteci lucrurile copilului in dulapuri care devin rapid neincapatoare, compartimenteaza interiorul fiecaruia cu mai multe cosuri din rafie. Pe langa faptul ca vor incapea mai multe lucruri in acestea, nici nu se vor mai confunda si amesteca unele cu altele. Vor fi mai usor de gasit, dar si de pus la loc!

3. Etajera inteligenta

Chiar si piesele de mobilier create pentru expunerea decoratiunilor, cum sunt etajerele, se pot transforma intr-un spatiu practic de depozitare. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi cutii cu care sa "decorezi" etajera si sa incepi sa pui in ele jucarii, rechizite si alte lucruri care stau, de regula, imprastiate prin camera.

4. Pat multifunctional

Transforma patul copilului intr-un spatiu inteligent pentru depozitarea lucrurilor. Comanda-l cu dulapuri si sertare atasate sub el, avand grija ca acestea sa se integreze, la aspect si nuanta, in ansamblul decorativ al dormitorului. In aceste spatii improvizate, dar estetice si moderne, poti depozita lenjerii de par, pijamale, prosoape, dar si jucarii si alte lucruri care nu mai au loc prin camera celui mic.

5. Cosuri atarnate

Daca nu mai ai unde sa depozitezi lucrurile copilului in mobilierul de pe podea, atunci agata-le pe pereti. Si, cum nu poti suspenda fiecare jucarie in parte, este recomandat sa apelezi la cosuri din fier forjat sau lemn, decorative, astfel incat sa incapa cat mai multe lucruri in ele.

6. Mobilier pentru recreere si depozitare

Transforma peretele si spatiul din fata ferestrei intr-o zona de recreere si confort pentru copil, dar si intr-un spatiu practic pentru organizarea lucrurilor. "Imbraca" peretele din jurul ferestrei in etajere facute pe comanda, asaza o saltea pe piesa de mobilier din fata ferestrei si decoreaz-o cu cateva pernute. Depoziteaza lucrurile copilului in spatiile libere din etajera.

7. Rafturi suspendate

Daca nu vrei sa incarci camera copilului cu foarte multa mobila, improvizeaz-o din cateva rafturi suspendate pe perete, pe care sa asezi lucrurile copilului. Daca vrei ca spatiul de pe aceste rafturi sa fie exploatat la maxim, cumpara mai multe cosuri decorative pentru depozitare de aceleasi dimensiuni si culori si asaza-le, in linie, pe aceste polite de perete. In acest fel, vei putea depozita mai multe lucruri, fara a incarca vizual designul camerei.

8. Craft creativ pentru depozitare

Daca te-ai saturat sa vezi creioanele colorate, ascutitoarea, rigla, pixurile si gumele de sters intinse pe birou sau prin camera, este timpul sa gandesti cea mai simpla si creativa metoda de a le tine pe toate laolalta. O "plansa" formata din carton si conserve este solutia ideala, intrucat se ataseaza pe perete, nu ocupa spatiu si permite depozitarea mai multor obiecte. Aduna mai multe conserve, cauta un carton mai maricel si incepe sa le montezi in el, lasand jumatate din gura lor spre exterior, pentru a putea pune obiectele. Ataseaza-i apoi o ata si agata craftul pe un perete, eventual in fata biroului copilului, pentru a avea acces rapid la el.

9. Valize decorative, dar practice

Exista pe piata tot soiul de obiecte decorative ingenioase pentru depozitarea lucrurilor. Valizele suprapuse reprezinta una dintre solutiile prin care organizezi lucrurile copilului, dar oferi si un aspect modern si creativ decorului camerei. Opteaza pentru mai multe valize colorate de diferite marimi, umple-le cu jucarii vechi, hainute si alte lucruri pe care copilul le foloseste foarte rar, inchide-le si formeaza un "munte" din ele, intr-un colt al camerei.

10. Taburet 2 in 1

O alta idee grozava prin care poti organiza si ascunde mai bine mormanele de lucruri ale micutului este taburetul multifunctional. Daca ai de gand sa pui o astfel de piesa de mobilier in camera, opteaza pentru un model tip "cutie", care permite depozitarea lucrurilor in interior. Este prevazut cu un capac demontabil, care poate fi deschis ori de cate ori vrei sa scoti sau introduci un obiect in el.

11. Mobilier din sertare

Poate parea neobisnuit sa cumperi un corp de mobilier format doar din sertare, insa specialistii sustin ca acestea permit o organizare mai buna a lucrurilor decat dulapurile mari si voluminoase. In plus, par sa fie si mai incapatoare.

12. Tabla magnetica

Renunta la ideea de a decora peretii camerei copilului cu tablouri si opteaza, in schimb, pentru o tabla magnetica. Nu are efect decorativ, ci este mai degraba practica, devenind o piesa esentiala pentru depozitarea jucariilor si a altor elemente metalice de prin dormitor. In acest fel, obiectele care au parti metalice in ele nu vor mai fi imprastiate peste tot, ci adunate laolalta pe tabla, oferind un aspect modern si interesant incaperii.

13. Cosuri decorative suspendate

Daca peretii laterali ai camerei nu mai sunt suficienti pentru a depozita si organiza jucariile si lucrurile micutului, apeleaza la o strategie ingenioasa si interesanta din punct de vedere decorativ - cosurile atarnate de tavan! Opteaza pentru cosuri cat mai colorate, estetice, si transforma-le in spatii ingenioase pentru depozitarea obiectelor.

Citeste si despre