Caz unic in Romania! Un bebelus avortat a refuzat sa moara: "Mama ei nu a vrut sa o vada. Am tinut-o in brate"

| | Actualizat: 2019-01-30 16:33:44

Maternitatea din Botosani, acolo unde ieri s-a nascut o fetita uriasa, din categoria "macrosom", a mai avut parte si de alte evenimente memorabile, unele fericite, altele extrem de triste.

Supranumita “Mamica de aur” a bebelusilor de la Maternitatea Botosani, Carmen Zaboloteanu, a facut marturisiri emotionante din anii petrecuti la acest loc de munca.

Femeia isi aminteste un caz care a marcat-o.

“Au fost. Sunt unii copii pe care mi-i amintesc și peste ani. A fost de exemplu: o fetiță la care s-a făcut întreruperea sarcinii la 23 de săptămâni și mama a dorit pentru că avea o malformație genetică întreruperea sarcinii la vârstă care era viabilă, dar cu toate avizele în ordine. Dar fetița respectivă a supraviețuit, mama nu a dorit să facem manevrele de reanimare, pentru că a vrut întreruperea sarcinii, dar fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe. Mama nu a dorit-o pentru că era diagnosticată intrauterin cu o malformație genetică care ar fi făcut să aibă un retard toată viața. Ce puteam să-i facem decât să o ținem în brațe? Și nu știi ce să faci în situația aceasta. Mama nu a dorit să o vadă, să o știe, a plâns. dar… Și sunt multe cazuri. Unele rămân imprimate. Îmi amintesc locul unde a stat, numele, tot”, a mărturisit cu multă emoție în glas Carmen Zaboloteanu, medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie, jurnaliștilor de la botosaneanul.ro.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro

Citeste si despre