Salata crocanta de legume

| | Actualizat: 2012-05-29 13:46:35

Salata crocanta de legume este un preparat care te ajuta sa pui in aplicare sfaturile nutritionistilor, care indeamna la consumul cat mai multor legume in fiecare zi!

Foto: petitappetit.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

1 kg de legume asortate (ceapa, morcov, dovleac, cartofi, varza rosie, fasole verde, conopida, broccoli, ciuperci, ardei gras)

1 salata verde

5-6 catei de usturoi

30 ml ulei de masline

rozmarin

piper negru

sare

Pentru sos

20 ml ulei de masline

20 g seminte de floarea soarelui

100 g migdale

1 catel de usturoi

1 bucata de ceapa verde

20-30 ml zeama de lamaie

sare

Mod de preparare

Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine.

Intre timp, curata legumele, spala-le si taie-le in bucati medii.

Pune morcovii, ceapa, cartofii, ardeiul gras si dovleceii in tava, toarna ulei de masline, usturoiul tocat marunt, sarea, rozmarinul, piperul si baga-le la cupor.

Lasa-le cam 20 de minute la foc potrivit, iar apoi adauga restul de legume - fasolea, conopida, broccoli, ciupercile. Baga tava la loc in cuptor, pentru inca 20-25 de minute.

Pune-le apoi intr-un castron, adauga frunze de salata verde rupte bucatele, amesteca ingredientele pentru a face sosul si toarna-l peste legume.

Citeste si despre