Tarta cu struguri

| | Actualizat: 2013-08-31 16:26:52

Tarta cu struguri este un desert de sezon, foarte gustos si apreciat de intreaga familie.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

medie

Ingrediente

1/2 kg struguri

6 oua

400 g zahar

350 g faina

14 linguri de apa rece

1 esenta de rom

2 plicuri de zahar vanilat

1 lingurita de amoniac

zahar pudra vanilat (optional)

Mod de preparare

Se bat bine galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga treptat 7 linguri cu apa rece, zaharul vanilat, esenta de rom si faina.

Separat, intr-un alt vas, se bat spuma albusurile cu amoniacul si cu restul de zahar si apa. Se amesteca bine cele doua compozitii si se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se aseaza boabele de struguri peste aluat si se coace tarta la foc potrivit timp de 40 de minute. Se face proba scobitorii pentru a verifica daca prajitura este coapta.

Trucuri

Poti pudra zahar vanilat pe deasupra prajiturii.

Citeste si despre