Quiche Lorraine cu Emmentaler Delaco

| | Actualizat: 2013-03-25 10:20:52

Ingrediente

(pentru 4 portii)

Pentru aluat

200 g faina tip 405

100 g unt, taiat bucati

1 galbenus

1/2 lingurita sare

2 linguri apa cu gheata

Pentru garnitura

250 bacon afumat, fiert

10 g unt

Pentru crema

300 ml smantana pentru gatit

4 oua

150 g Emmentaler Delaco ras

sare, piper, nucsoara proaspat rasa

1 lingura verdeturi tocate (patrunjel, cimbru)

In plus

1 forma de Quiche cu diametrul de 26 cm

Mod de preparare

Perfect pentru o gustare sau o cina usoara, quiche-ul Lorraine va fi adorat de copii! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.

Pentru aluat, se cerne faina pe masa de lucru. In mijlocul gramajoarei de faina se face o gaura, in care se pun untul, galbenusul, sarea si apa cu gheata, amesetecand bine. Cu mainile framantam incet si constant pana ce compozitia devine un aluat neted. Din acest aluat se formeaza o bila, pe care o infasuram in folie si o punem la frigider jumatate de ora.

Dupa cele 30 de minute punem aluatul in tava rotunda neunsa, apasam marginea, taiem surplusul de aluat si intepam de mai multe ori cu furculita. Se lasa 15 minute in cuptorul incins la 200°C.

Intre timp, taiem baconul in cubulete de 4 mm si-l prajim in 10 g de unt topit. Separat, amestecam bine smantana, ouale, cascavalul, condimentele si verdeturile.

Cand aluatul s-a copt, il scoatem de la cuptor, presaram baconul si adaugam compozitia de smantana, oua si cascaval. Se mai lasa la cuptor incins la 175 °C  30 - 40 de minute. Cand s-a rumenit frumos se scoate si se serveste celor dragi.

Pofta buna!

Citeste si despre