Mousse cu capsuni si mascarpone

| | Actualizat: 2013-04-01 00:00:00

Ingrediente

40 g zahar brun

1/2 lingura gelatina

200 g capsuni

250 g mascarpone Delaco

ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

Azi avem o reteta gustoasa de mousse de capsuni cu mascarpone de la Delaco, pe care cei mici o vor adora!

Intr-o cratita mica pune zaharul cu 60 ml apa si amesteca pana ce zaharul se dizolva. Adauga apoi gelatina peste siropul de zahar si amesteca din nou pana se dizolva. Opreste focul si lasa compozitia la rece.

Paseaza capsunile pana ce obtii un piure fin, adauga mascarpone si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga apoi siropul racit si amesteca usor.

Toarna mousse-ul in forme de sufleuri sau pahare si lasa la racit peste noapte.

Pentru a servi mousse-ul, se scufunda baza vaselor in apa fierbinte pentru 10 minute, apoi se rastoarna pe o farfurie.

Ornati cu capsuni si ciocolata rasa.

Sursa reteta: delaco.ro/mousse-cu-capsuni-si-mascarpone.

Citeste si despre