Sos de ardei si usturoi

| | Actualizat: 2012-09-14 13:10:11

Sosul de ardei si usturoi este un sos care se potriveste cu preparatele de pasare, peste sau porc.

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

5 ardei capia

2 rosii medii

6 catei usturoi

1 ardei iute

2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Pune mai intai ardeii capia la copt, pe o tabla speciala de copt legume. Intoarce-i pe toate partile, sa se coaca uniform.

Da ardeii deoparte si acopera-i cu film alimentar (sa se creeze condens). Curata ardeii de coaja si scoate-le semintele si codita. Marunteste ardeii cu ajutorul unui blender, adauga rosiile curatate de piele si seminte, apoi pune si usturoiul zdrobit.

Mixeaza sosul bine, apoi adauga si bucatele de ardei iute.

Ca sa se lege sosul, adauga uleiul de masline in fir subtire, apoi potriveste sosul de gust, adaugand sare.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre