Tort de post cu mere

| | Actualizat: 2012-03-20 16:29:08

Daca ai un aniversat in familie pe perioada postului nu ai nicio scuza pentru a nu-i pregati un tort. Noi iti oferim reteta pentru tortul de mere.

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1/2 cana faina

1/2 cana gris

1/2 cana zahar

80 g margarina

1 praf de copt

1 cana nuci maruntite

4-5 mere

2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Amesteca faina, grisul, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Curata marele de coaja, apoi rade-le si amesteca-le cu scortisoara.

Margarina, taiata in felii subtiri se imparte in trei, la fel ca si amestecul de ingrediente uscate.

Intr-o tava rotunde se pune 1/3 din cantitatea de margarina, apoi 1/3 din amestecul de ingrediente uscate, jumatate din merele rase, inca 1/3 amestec uscat, 1/3 margarina, restul merelor, restul de ingrediente uscate si restul de margarina.

Deasupra repartizeaza nucile si mai presara 1-2 linguri de zahar.

Da la copt totul circa 30 de minute.

Trucuri

Serveste tortuletul fierbinte, cu inghetata de vanilie langa.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre