Tort de biscuiti, de post

| | Actualizat: 2014-12-05 11:16:38

Un tort de biscuiti este solutia optima pentru perioada de post, in care organismul are nevoie de cate un stimulent delicios si hranitor la desert.

Foto: seriouseats.com

Timp de preparare

1 ora

Dificultate

Medie

Ingrediente

Blat

1 kg biscuiti simpli

sirop (apa, zahar tos)

portocala rasa

esenta de portocale

Crema

Crema 1

jumatate pachet margarina

100 g zahar vanilat

Crema 2

250 g nuca macinata

jumatate pachet margarina

3 linguri cacao

150 g zahar vanilat

esenta rom

Glazura

3 linguri cacao

50 g margarina

8 linguri zahar tos

3 linguri apa

dulceata de gutui

Mod de preparare

Prepara siropul la foc mic, amestecand un pahar de apa cu zaharul tos, coaja si esenta de portocala. Dupa ce se raceste, insiropeaza biscuitii unul cate unul si aseaza-i pe un platou in mod simetric. Amesteca ingredientele pentru crema 1 si intinde pasta peste blat, apoi aseaza un nou rand de biscuiti insiropati.

Mixeaza si bate ingredientele pentru crema 2, apoi intinde pasta pe al doilea strat de "blat" si acopera totul cu inca un rand de biscuiti bine inmuiati in sirop, peste care vei intinde imediat dulceata de gutui. Adauga si ultimul strat de biscuiti si distribuie uniform glazura fiarta in prealabil.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 328 kcal

Carbohidrati: 57,9 g

Grasimi: 10 g

Proteine: 3,9 g

Citeste si despre