Supa de ciuperci, de post

| | Actualizat: 2012-03-26 12:30:46

Supa de ciuperci se poate face indiferent de anotimp, deoarece pe tarabele pietelor gasim in tot decursul anului ciuperci.

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

1 kg ciuperci

2 cepe

3 catei de usturoi

50 ml ulei de masline

2,5 l apa

sare

piper

verdeata

Mod de preparare

Curata ciupercile, apoi spala-le bine, sa nu ramana pamant pe codite. Pune-le la fiert, intr-o oala cu 2,5-3 litri de apa.

Intre timp, caleste ceapa si usturoiul in uleiul de masline, iar cand acestea sunt patrunse adauga-le peste fiertura de ciuperci.

Dupa ce au fiert bine ciupercile, opreste focul si da oala deoparte. Cu un blender amesteca aceasta compozitie, apoi potriveste de sare si piper.

Serveste supa de ciuperci cu verdeata tocata deasupra. Optional, poti manca aceasta supa cu crutoane de paine.

Trucuri

Serveste supa de ciuperci calduta, nu fierbinte.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre