Pizza de post

| | Actualizat: 2013-03-25 10:18:13

O idee simpla, dar care ii va face fericiti pe mofturosii din familia ta.

Foto: veganbeautyreview.com

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente

Pentru aluat

500 g faina

1 cub drojdie

270 ml apa calduta

1 lingurita zahar

2 linguri ulei de masline

Pentru topping

ardei gras

anghinare

ciuperci feliate

masline fara samburi

sos de rosii

100 g cascaval de post

Mod de preparare

Dizolva drojdia in cateva linguri de apa calduta, pune zaharul si 2 linguri de faina si lasa maiaua aceasta la crescut, intr-un loc calduros. Amesteca apoi cu restul de faina, uleiul de masline si lasa aluatul respectiv acoperit cu un servet, la loc caldut, 30 de minute.

Intre timp, pregateste toppingurile: taie legumele fasii cat mai subtiri si scoate samburii maslinelor.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, apoi se unge cu sosul de rosii si se presara pe deasupra toppingurile.

Pune la cuptor, la foc mediu, iar cand pizza este coapta, rade cascaval vegetal de post.

Trucuri

Pune in sosul de rosii busuioc proaspat si piper macinat, pentru a aroma mai deosebita.

Citeste si despre