Ciorba de urzici, de post

| | Actualizat: 2012-03-26 12:30:55

Urzicile ajuta organismul sa se regenereze si sa se detoxifice. O ciorba de post de urzici, te poate ajuta si pe tine sa te revigorezi si sa arati mai proaspat. Pentru cei mici este, de asemenea, indicat consumul de urizici in alimentatie.

Timp de preparare

45 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

1 kg de urzici

2 cepe

2-3 linguri de zarzavat pentru ciorba

2 linguri de orez

2 linguri ulei de masline

sare

3 l apa

zeama de lamaie

leustean verde

Mod de preparare

Curata urzicile, rupe-le radacinile si frunzele vestejite, apoi spala-le in in apa rece.

Taie urzicile marunt si pune-le la fiert in 3 litri de apa cu sare, adauga ceapa tocata marunt si orezul.

Cand sunt fierte urzicile adauga zarzavatul de ciorba si uleiul de masline si mai lasa totul sa dea un clocot.

La final adauga zeama de lamaie, verdeata tocata si potriveste de gust, adaugand sare.

Trucuri

Poti schimba gustul acestei ciorbe cu o lingura de hrean ras si cateva fire se usturoi verde tocat.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre