Cheesecake cu fructe de padure

| | Actualizat: 2017-06-13 11:59:18

Cheesecake-ul cu fructe de padure este un desert foarte potrivit pentru zilele calde de vara, deoarece se serveste rece.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Pentru blat

1/2 kg crema de branza
1/2 kg branza de vaci
300 g zahar pudra
4 oua
3 linguri amidon
3 linguri faina
20 ml zeama de lamaie
1/2 pachet unt topit
50 g smantana grasa
1/2 kg biscuiti digestivi
2 linguri zahar

Pentru glazura

200 g zahar
20 g amidon
200 ml apa
400 g fructe de padure (afine, mure, zmeura)

Mod de preparare

Amesteca branza de vaci cu crema de branza, adauga treptat zaharul, apoi ouale. Pune peste aceasta compozitie amidonul, faina, sucul de lamaie si omogenizeaza totul foarte bine.

Adauga jumatate din cantitatea de unt topit si smantana.

Separat, intr-un bol amesteca biscuitii faramati la robot cu doua linguri de zahar si 50 de grame de unt topit, pana obtii o pasta.

Preseaza crusta de biscuiti intr-o tava rotunda, unsa cu unt. Toarna deasupra crustei umplutura de branza. Da tava la cuptorul incins circa 60 de minute, apoi stinge focul si lasa prajitura la racit, circa 2 ore.

Pentru sosul de fructe de padure ,amesteca mai intai zaharul cu amidonul si apa. Pune-l pe foc cateva minute, apoi adauga fructele.

Toarna glazura peste cheesecake abia dupa ce s-a racorit.

Citeste si despre