Orez cu ananas

| | Actualizat: 2013-07-03 14:43:31

Daca vrei sa incerci o reteta exotica, care sa prepara insa usor, poti opta pentru orezul cu ananas. Este delicios si, in plus, este o mancare perfecta si pentru invitatii tai care tin post.

 

Timp de preparare

30 min  

Dificultate

usor  

Ingrediente

1 bucata de de ananas

2 cani de orez cu bob lung

2 linguri de ulei

1 morcov

50 g mazare

1 ardei gras rosu

sare  

Mod de preparare

Mai intai, spala si curata bine legumele. Da morcovul prin razatoare si taie ardeiul gras bucatele mici. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, adauga orezul si toarna peste el apa. Lasa-l sa fiarba 5 minute, apoi adauga si mazarea si lasa-le sa mai fiarba inca 15 minute.

Amesteca bine compozitia din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca. Cand orezul este aproape fiert, taie ananasul cubulete mici si adauga-le peste acesta.

La final, asezoneaza cu sare dupa gust si mai lasa orezul pe foc aproximativ 5 minute. Poti adauga optional si putina boia iute, daca iti place mancarea picanta.

Citeste si despre