Budinca de carne cu orez

| | Actualizat: 2012-12-17 15:39:32

Budinca de orez cu carne este un preparat satios si gustos, care va fi pe placul intregii familii.  

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

100 g orez

200 g carne de vita

1 ou

100 g morcovi

1 lingura unt

1 lingurita sare

verdeata

Mod de preparare

  Pregateste mai intai o supa din morcovi si albitura, apoi strecoara supa respectiva si pastreaza doar zeama. Da carnea prin masina de tocat de doua ori, apoi amestec-o cu orezul fiert, untul si morcovul fiert.

Lasa compozitia sa se raceasca bine, apoi adauga albusul batut spuma.

Toarna budinca intr-o tava tapetata cu putin unt si da-o la copt, la bain-marie, pentru circa 35 de minute.

Scoate budinca din cuptor dupa ce capata o crusta usor aurie, apoi las-o sa se raceasca usor. Serveste budinca cu sos de rosii sau cu smantana.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre