Bors polonez

| | Actualizat: 2013-07-16 16:35:25

Vrei sa incerci preparate mai sofisticate din bucataria straina? Iti propunem o savuroasa reteta de bors polonez, care te va incanta. Se pregateste destul de usor, iar aromele sale de sfecla rosie, pui si afumatura te vor face sa prepari destul de des aceasta reteta.

Timp de preparare

 60 min  

Dificultate

 medie  

Ingrediente

 300 g carne de pui

1 sfecla rosie micuta

1 jumatate de varza alba

2 cartofi mici

1 morcov mare

1 legatura de patrunjel verde

2 cepe

100 g pasta tomata

3-4 costite afumate

80 g smantana

1 lingura de ulei

sare si piper boabe

foi de dafin

Mod de preparare

 Spala si curata bine carnea, apoi pune-o la fiert cu putina sare aproximativ 15 minute si spumeaz-o de cate ori este nevoie.

Intre timp, spala si curata bine legumele. Taie sfecla rosie bastonase subtiri, ceapa, varza, morcovii si cartofii marunt si adauga-le peste carne. Lasa-le sa fiarba bine, inca 25-30 de minute.

Adauga spre final, cand toate legumele sunt aproape fierte, foile de dafin, piperul, pasta tomata si costita afumata calita in prealabil in putin ulei.

Adauga putin bors si mai lasa sa fiarba inca 5 minute.

La final, presara peste bors putin patrunjel verde tocat marunt si serveste-l cu smantana.

Sursa foto: clickpoftabuna.ro

Citeste si despre