Rulada cu verdeturi

| | Actualizat: 2017-07-03 17:20:15

Rulada cu verdeturi este o reteta delicioasa de primavara, bogata in legume si branzeturi proaspete si aromate. Poate fi consumata atat ca aperitiv, cat si ca fel principal, iar gustul delicios va aduna rapid in jurul mesei toti membrii familiei!

Timp de preparare: 15 min + 35 min (copt)

Dificultate: medie  

Ingrediente

300 g branza (oaie, capra, vaca - dupa preferinta)

400 g spanac

600 ml lapte

1 1/4 pahar ulei

5 linguri faina

5 oua mari

2 legaturi mari de verdeturi (marar, patrunjel)

sare

piper

Mod de preparare

Incepe sa prepari aluatul de rulada, punand laptele cu uleiul, sarea, piperul si faina pe foc. Lasa-le pe foc pana cand compozitia se ingroasa. Las-o apoi sa se raceasca si incorporeaza in ea galbenusurile, pe rand.

Adauga un varf de cutit de sare in albusuri si bate-le spuma. Incorporeaza-le apoi, treptat, in compozitia de aluat, iar la sfarsit, adauga verdeata tocata marunt. Compozitia se toarna intr-o tava lata unsa cu unt si se baga la cuptor timp de 30-35 de minute.

Se scoate blatul fierbinte din tava si se pune pe un prosop din bumbac, umezit in prealabil. Se rade branza deasupra si se presara spanacul oparit si tocat, iar apoi se ruleaza si se indeparteaza prosopul. Se lasa sa "respire" putin si apoi se taie felii.

Citeste si despre