Focaccia cu branza

| | Actualizat: 2012-08-07 14:19:16

Specifica bucatariei italiene, painea de tip foccacia poate fi preparata atat simpla, cat si cu diverse toppinguri.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

400 g faina

25 g drojdie

400 g branza moale

7 linguri ulei

2 lingurite sare

300 ml apa

Mod de preparare

Amesteca faina cu sarea, adauga uleiul, apa amestecata cu drojdia si 5 linguri de ulei.

Framanta bine acest aluat, apoi pune-l la crescut intr-un loc caldut, circa o ora.

Intinde aluatul bine, apoi aseaza-l intr-o tava unsa cu restul de ulei, intinde deasupra branza rasa, apoi, din loc in loc presara sare.

Inteapa foccacia cu o furculita, apoi pun-o la copt, la 200 de grade, circa 25 de minute.

Trucuri

Pentru o aroma deoasebita, presara deasupra aluatului, inainte sa il pui la copt si frunzulite de rozmarin proaspat.

Tipul bucatariei

Italiana

Citeste si despre