Biscuiti 100/100/100

| | Actualizat: 2017-10-06 09:34:16

Biscuitii 100/100/100 sunt extrem de simplu de preparat si sunt ideali atat pentru bebelusii care au trecut la diversificare, cat si pentru mamici. Se numesc asa pentru ca se prepara cu trei ingrediente, in cantitati egale.

Ingrediente:

  • 100 gr faina
  • 100 gr unt rece
  • 100 gr branza proaspata de vaci

Optional, poti folosi un ou pentru uns si seminte de mac sau chia, pe care le poti presara pe deasupra. Alege o faina extra, din care sa obtii un aluat ferm. In functie de consistenta branzei, poti scadea din cantitatea de faina sau poti adauga faina suplimentar.

Teoretic, poti utiliza orice tip de branza la prepararea acestor biscuiti. Pentru bebelusi, insa, alegerea de top ramane branza de vaci sau ricotta, datorita continutului redus de sare.

Cum se prepara biscuitii 100/100/100:

- Pune intr-un bol untul taiat cubulete, branza si faina si framanta-le cu mana sau cu robotul de bucatarie, pana obtii un aluat ferm, elastic;

- Pune coca astfel obtinuta la frigider, pentru minim 30 de minute;

- Pe blatul de lucru, intinde o foaie subtire cam de jumatate de cm si decupeaza aluatul in formele dorite;

- Asaza biscutii intr-o tava, pe hartie de copt;

- Optional, unge biscuitii cu ou si presara deasupra lor seminte de mac. Sunt foarte bune si semintele de chia. Arata la fel ca macul si sunt bogate in grasimi esentiale de tipul Omega 3, dar si in proteine;

- Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si coace biscuitii pentru 10-15 minute, pana cand devin aurii.

Citeste si despre