7 alimente daunatoare pielii

| | Actualizat: 2017-09-27 16:48:05

Pielea ta se hraneste si cu nutrientii si vitaminele pe care le primeste din alimentele pe care le mananci, nu numai cu lotiunile sau cremele de corp cu care o rasfeti seara de seara. Insa uneori, nu mancam tocmai alimente care sa ajute pielea noastra, ci dimpotriva, facem alegeri care dauneaza sanatatii si stralucirii ei.

Alcool

Alcoolul este unul dintre alimentele care fac o defavoare pielii. Pielea devine aspra, uscata, rigida si lipsita de stralucire atunci cand bei alcool. Explicatia consta in faptul ca el contribuie la deshidratarea organismului si implicit a pielii. Pot aparea iritatii la suprafata pielii cauzate de alcool sau vasodilatarea - marirea vaselor de sange care apar ca niste firisoare rosii la suprafata pielii, extrem de inestetice.

Sare

Este un ingredient daunator pentru piele. Stim ca mancarea fara sare nu are niciun gust, insa aceasta are efecte negative asupra sanatatii epidermei: determina umflarea tesuturilor si pierderea elasticitatii pielii. In plus, favorizeaza deshidratarea si daca nu consumi suficienta apa pentru a compensa pielea ta are de suferit.

Junk-food

Toate produsele care contin carne procesata sau prelucrata industrial sunt dusmani ai sanatatii pielii. Acestea contin cantitati foarte mari de sare, zahar sau conservanti nocivi care determina deshidratarea pielii, uscarea si lipsa stralucirii ei. Evita mezelurile si alimentele de tip junk-food, pentru ca sunt extrem de daunatoare intregului organism. In aceasta categorie intra si chips-urile, prajiturile ambalate din comert, produsele de patiserie, snacks-urile, pizza, hamburgerii etc.

Dulciuri si rajituri

In aceasta categorie intra toate produsele cu index glicemic mare. Acest lucru inseamna continut bogat de zahar. Se pare ca zaharul industrial contribuie nu numai la un aspect inestetic al pielii, dar poate cauza si afectiuni, acneea fiind favorizata de consumul de astfel de produse. In plus, zaharul in exces poate determina imbatranirea prematura a pielii sau pierderea elasticitatii si stralucirii ei.

Bauturi racoritoare imbuteliate

Bauturile carbonatate, dar si cele fara acid din comert sunt unele dintre produsele pe care pielea ta ar fi fericita daca le-ai evita. Pe langa faptul ca au un continut extrem de mare de zahar, contin si conservanti care favorizeaza imbatranirea prematura a pielii, lipsa de stralucire si favorizeaza acneea.

Acestea pot fi consumate, insa foarte rar si numai daca ai o dieta predominant sanatoasa. Ele pot deveni un rasfat, insa o data la cateva saptamani. Administrarea constanta de bauturi indulcite artificial reprezinta un deserviciu pe care il aduci intregului organism, nu numai pielii.

Lapte

Unele tipuri de lapte, care provin de la animale crescute in masa sau industrial, pot contine hormoni de crestere. Acestia, asociati cu grasimile, contribuie la mai multe probleme la nivelul pielii - de la eruptii cutanate pana la acnee. Totusi, ei sustin ca dintre lactate cel care nu afecteaza sanatatea pielii este iaurtul.

Prajeli

Alimentele prajite in ulei sunt extrem de daunatoare pielii. Unii medici sustin ca acestea ar contribui la aparitia acneei, dar nu exista inca dovezi in acest sens. Ceea ce se stie este ca acestea conduc la imbatranirea prematura a pielii. Este indicat sa le eviti cu totul din alimentatie si sa incerci sa schimbi modul de preparare al lor cu gratarul, coptul sau gatitul la aburi.

Ce trebuie sa mananci pentru o piele sanatoasa?

In schimb, daca vrei sa contribui la sanatatea pielii tale o poti face tot cu ajutorul alimentatiei. Nu toate alimentele sunt dusman pentru frumusetea pielii. Exista si exemple care o ajuta sa se mentina elastica stralucitoare si extrem de bine hidratata.

  • iaurt cu un continut scazut in grasimi;
  • fructe de padure (capsuni, afine, mure, zmeura etc.);
  • somon;
  • apa;
  • avocado;
  • migdale;
  • mango;
  • branza cottage.    

Citeste si despre