De ce copilul tau nu ar trebui sa poarte pantofii purtati de un alt copil

| | Actualizat: 2022-05-18 18:12:59

Purtarea pantofilor la mâna a doua are consecințe negative pentru dezvoltarea picioarelor copilului, motiv pentru care acesta ar trebui să poarte doar pantofi noi. Evident, când vorbim de pantofi noi, ne referim la pantofi care trebuie cumpărați exclusiv pentru copilul tau și care nu trebuie împărțiți cu nimeni altcineva până când nu sunt aruncați.

De ce copilul tău ar trebui să poarte doar pantofi noi

Copiii nu ar trebui să împartă pantofii cu nimeni, nici măcar cu frații sau verii lor. Este adevărat că pentru părinți se economisesc bani, dar, pe termen lung, consecințele sunt prea periculoase pentru a permite acest lucru doar pentru a economisi. Iată câteva dintre motivele pentru care copiii nu ar trebui să poarte pantofi purtați de un alt copil:

Amprenta la sol este modificată. În cazul în care copilul care a purtat anterior pantofii are o problemă cu amprenta piciorului, acest lucru s-ar putea întâmpla și copilului care a moștenit pantofii.

Aceasta poate provoca leziuni la nivelul piciorului. Atunci când se poartă orice tip de încălțăminte, se deformează și se adaptează la forma piciorului persoanei care o poartă. Dacă este folosita ulterior de un alt copil sau de o altă persoană, nu se va adapta bine, deoarece fiecare picior este diferit și acest lucru poate cauza modificări.

Dacă purtarea unui pantof folosit anterior de un alt copil cauzează o dezvoltare proastă a piciorului, atunci este posibil ca acel copil să fie mai obosit, să nu vrea să meargă.

În plus, copiii nu ar trebui să folosească tălpi interioare în pantofi, cu excepția celor recomandate de un specialist din cauza problemelor de dezvoltare a piciorului copilului.

Acestea ar trebui utilizate numai dacă este absolut necesar și recomandat pentru a corecta sau îmbunătăți o problemă a piciorului copilului. Bineînțeles, atunci când se recomandă utilizarea unei tălpi, utilizarea acesteia va fi temporară până la remedierea problemei în cauză.

Cum să alegeți cei mai buni pantofi pentru copil

Pentru ca copilul tău să aibă o bună dezvoltare a piciorului, este esențial să știi cum să alegi pantofii potriviți pentru el, astfel încât aceștia să dureze mult timp, să se adapteze la structura piciorului său și, de asemenea, să-i permită să se dezvolte bine și să se miște confortabil. Câteva puncte cheie de care trebuie să țineți cont sunt următoarele:

Pantofii trebuie să fie de mărimea potrivită. Acestia nu ar trebui să fie nici mai mari, nici mai mici.

Țineți cont de gusturile copilului. Pantofii pe care îi cumpărați ar trebui să se potrivească și gusturilor și intereselor copilului, pe lângă faptul că sunt de bună calitate, trebuie să le placă, astfel încât să ii poarte des.

Aruncați pantofii la timp. Deși pare evident, nu se face întotdeauna acest lucru... Dar atunci când încălțămintea este deteriorată sau uzată, trebuie aruncată, deoarece continuarea purtării pantofilor în stare proastă poate fi la fel de dăunătoare ca și purtarea încălțămintei folosite.

 

Citeste si despre