Trucuri inedite prin care iti poti face bebelusul sa doarma toata noaptea

| | Actualizat: 2018-05-22 00:00:00

Nu conteaza cand i se face foame bebelusului, daca el vrea sa manance, atunci va plange pana cand cineva il va hrani; poate sa fie ora 9 dimineata, sau 2 noaptea, pentru bebelusul tau timpul nu este relevant, nevoia de a manca este cea care conteaza, iar tu esti la dispozitia lui.

Cum ar fi insa daca ai putea sa il pacalesti in asa fel incat sa doarma toata noaptea? Se pare ca exista o astfel de solutie, cel putin asa sustine website-ul Happiest Baby, potrivit caruia cea mai buna metoda de a scapa definitiv, sau macar de a amana hranirea inutila a bebelusului din timpul noptii, este sa cresti caloriile seara folosind metoda adormirii prin "hranirea in vis".

Ce este hranirea in vis si cum functioneaza ea

Majoritatea bebelusilor isi incheie ziua printr-o ultima portie sanatoasa de lapte, care de obicei nu ii tine de foame pana a doua zi dimineata, motiv pentru care se trezeste cateva ore mai tarziu si cere de mancare; atat tu, cat si bebelusul nu va odihniti suficient din cauza acestor treziri in miez de noapte.

Hranirea in vis functioneaza invers, adica, in loc sa astepti ca bebelusul sa se trezeasca si sa inceapa sa planga cerand de mancare, il trezesti tu, candva intre orele 22 si miezul noptii si il hranesti inca o data. Altfel spus, ii faci plinul inainte de a te culca, ca sa va puteti odihni amandoi.

Hranirea in vis si metoda "trezeste-te si dormi"

Pentru a te folosi cu succes de acest truc, va trebui sa combini doua tehnici, respectiv hranirea in vis si "trezeste-te si dormi".

Mai intai, trebuie sa trezesti bebelusul pentru hranirea in vis, incurajandu-l sa alapteze 10 minute la un san si apoi la celalalt. Daca bebelusul nu isi poate tine ochii deschisi ca sa manance, incearca sa il trezesti schimbandu-i scutecul, gadilandu-l la talpi, sau tamponandu-l cu o compresa umeda pe frunte.

Multi bebelusi pot manca si in timp ce sunt adormiti, sugand instinctiv, asa ca nu iti face griji daca cel mic nu deschide ochii, atat timp cat alapteaza. Evita sa ii vorbesti pentru a nu creea confuzie bebelusului, sa creada ca este ora de joaca si nu ora de somn.

Apoi, pune in aplicare metoda "trezeste-te si adormi", infasa bebelusul si lasa-l sa adoarma la tine in brate, dar inainte de a-l pune in pat, il mai trezesti inca o data cat sa deschida ochii; dupa ce inchide inapoi ochii, cu burtica plina, il poti pune in pat si poti sa parasesti camera, pentru ca de aceasta data va dormi fara trezire intreaga noapte.

Alarma in miez de noapte

Daca aceste metode nu functioneaza, dar bebelusul tau are ore fixe la care se trezeste pentru alaptare peste noapte, incearca sa iti setezi alarma sa sune cu 20 de minute inainte de ora obisnuita de trezire, pentru a pune in alicare hranirea in vis si metoda trezeste-te si dormi inainte sa se trezeasca el din proprie initiativa si inainte sa te trezeasca si pe tine.

In acest fel, copilul va fi hranit, dar nu il vei recompensa pentru trezire si plansete. Metoda hranirii in vis are ca scop o hranire sanatoasa si indestulatoare in timpul zilei si un somn odihnitor noaptea.

Este bine sa incerci sa nu alaptezi bebelusul prea mult in toiul noptii, daca stii sigur ca este suficient de mare si cantareste cat trebuie pentru varsta sa, si ca ar trebui sa doarma noaptea fara sa se mai trezeasca.

Citeste si despre