Un bebelus a ars intr-un spital

| | Actualizat: 2008-01-24 12:13:15

 



Oxigenul a luat foc intr-o casca speciala purtata de un nou-nascut intr-un spital. Capul si fata baietelului au ars lasandu-l intr-o situatie critica, relateaza Associated Press.

Marti, cand s-a produs accidentul, nou-nascutul statea intr-un patut sub un aparat de incalzire la Mercy Hospital din suburbia Coon Rapids, raporteaza Allina Hospital and Clinics.

Copilul purta o masca de oxigen, un dispozitiv care este asezat peste fata ca sa alimenteze pacientul cu oxigen aditional. La un moment dat, ceva a cauzat aprinderea gazului.

Allina a declarat ca asistentele care erau cu bebelusul au stins imediat focul. In prezent, autoritatile investigheaza.

David Kanihan, purtatorul de cuvant al Allina, a refuzat sa declare marca mastii de oxigen si a aparatului de incalzit.

Bebelusul, nascut cu 3 saptamani mai devreme, a fost transportat la terapie intensiva neonatala la Hennepin County Medical Center. Medicii au declarat ca starea lui este critica, dar stabila.

Dr. Leslie Smith a spus ca nou-nascutul va supravietui probabil. Dar a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe o suprafata de 1/5 din corp, inclusiv cap, umeri, parti ale fetei si varful mainilor. Ea ne mai spune ca bebelusul a fost tratat cu fluide si medicamente si a respirat cu ajutorul unui ventilator. De asemenea, el va putea sa isi miste degetele si mainile si ar trebui sa aiba o viata normala.

Baietelul avea doar 12 ore de viata cand a fost ars si numele lui este Meverick. Numele de familie nu a fost facut public.

Familia micutului se concentreaza pe recuperarea acestuia si deocamdata nu va actiona pe cale legala.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro
24 Ianuarie 2008

Citeste si despre