Placinta cu visine scade colesterolul

| | Actualizat: 2007-05-03 09:42:19

 

O felie de placinta cu visine consumata zilnic poate contribui la scaderea colesterolului si la reducerea riscurilor de instalare a diabetului. Cele mai bune sunt ciresele amare si visinele, utilizate la realizarea placintelor, gemurilor si sucurilor. Specialistii sustin ca efectul benefic vine din pigmentul responsabil pentru culoarea rosie a fructelor. Pigmentul antocianina, de obicei de culoare rosie, dar si albastra sau violeta, este un compus natural care impiedica formarea cheagurilor de sange in artere.

Visinele contin cea mai mare cantitate de antocianine. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite, au adaugat cirese in hrana unui grup de cobai. Dupa trei luni, specialistii au descoperit ca nivelul colesterolului din sangele acestui grup de cobai a scazut semnificativ fata de nivelul colesterolului inregistrat la un grup de cobai care a avut o alimentatie normala. De asemenea, insulina s-a incadrat in limite normale. Un nivel anormal al insulinei in sange poate contribui la instalarea maladiilor cardiace si a diabetului.

Citeste tot articolul in: Adevarul  
Foto: Adevarul  
3 Mai 2007
  

Citeste si despre