Mersul pe jos scade tensiunea

| | Actualizat: 2007-08-17 10:22:32
Un studiu nou arata ca 15 minute de mers pe jos de 3 ori pe saptamana ar putea fi de ajuns pentru a va scadea tensiunea si a avea un corp mai sanatos, relateaza WebMD Medical News. Cercetatorii arata ca 30 de minute de mers pe jos de 3 ori pe saptamana (chiar si impartit la 10 minute pe zi) au un efect pozitiv asupra starii de sanatate si ne pastreaza in forma.

Pentru o sanatate optima specialistii recomanda 30 de minute de efort fizic pe zi. La programul de exercitii fizice care a durat 12 saptamani au participat 106 persoane sanatoase, dar sedentare. O grupa a mers pe jos 30 de minute pe zi, a 2-a grupa 30 de minute pe saptamana, iar ultima grupa a continuat sa fie sedentara.

Rezultatele au confirmat supozitiile specialistilor. In cazul celor doua grupe care au exersat tensiunea a scazut si au pierdut cativa centimetri in talie (2,6 cm - prima grupa, 2,5 cm-a 2-a grupa) si pe solduri (2,4 cm-prima grupa, 2,2 cm-a 2-a grupa).

In cazul persoanelor sedentare nu s-a inregistrat nici o schimbare. Cercetatorii considera ca aceasta ar fi o solutie pentru prevenirea bolilor de inima care de foarte multe ori sunt si mortale.

Alina Sica
Redactor Copilul.ro
17 August 2007

Citeste si despre