Dr. Anthony Fauci: "Nu este practic nicio sansa ca noul coronavirus sa fie eradicat"

| | Actualizat: 2020-05-13 10:29:11

Medicul american Anthony Fauci, nr. 1 in sistemul de sanatate publica din SUA, a declarat intr-un interviu ca "nu exista practic nicio sansa" ca virusul care cauzeaza boala Covid-19 sa fie eradicat.

Fauci a comparat noul coronavirus cu epidemia de SARS, din 2003. Acea boala, sindromul respirator acut sever, este cauzata de un alt coronavirus, care este genetic asemanator cu noul virus, insa cel din urma se raspandeste foarte rapid.

"Spre deosebire de virusul SARS, din 2002, cand am avut 8.000 de oameni infectati si aproape 800 de decese, atunci virusul a fost eliminat prin masuri bune aplicate in sanatatea publica prin simplul fapt ca nu a mai fost transmis de la o persoana la alta," a declarat Anthony Fauci. 

"Nu este practic nicio sansa ca virusul sa fie eradicat"

Peste 4 milioane de persoane au fost confirmate pana acum cu noul coronavirus, iar peste 80.000 de oameni au murit din cauza acestuia.

"Se transmite asa usor incat este raspandit in toata lumea, astfel ca si in conditiile in care controlam noi cu succes infectiile din tara noastra, iar numarul acestora scade foarte mult in timpul verii, nu este practic nicio sansa ca virusul sa fie eradicat," a precizat Fauci, potrivit Businessinsider.com.

"Vor fi infectii in emisfera sudica, in Africa de Sud, in Argentina, sau alte locuri asemanatoare. Pentru ca oamenii calatoresc, la nivel global, in fiecare zi, astfel ca nu este nicio sansa sa scapam de virus," a declarat medicul. 

Noul coronavirus, mai contagioas si mai periculos decat alte virusuri

Noul coronavirus este mai contagioas si mai periculos decat alte virusuri, precum cel care provoaca gripa sezoniera, iar un vaccin pentru acesta aproape sigur nu va fi disponibil pana la venirea sezonului gripei. Expertii spun ca un vaccin anti COVID nu va fi gata mai devreme de 12-18 luni, chiar si dupa estimarile cele mai optimiste.

In absenta unui vaccin, Fauci si alti experti in sanatate publica au sustinut testarea la o scara mult mai mare.

Citeste si despre