Zeci de batrani voluntari au grija de bebelusii abandonati la un spital din Bucuresti

| | Actualizat: 2019-12-13 10:44:30

Zeci de batrani voluntari merg zilnic la Spitalul Marie Curie din Capitala pentru a le aduce putina alinare copiilor abandonati in unitatea medicala. Acestia ii hranesc si le ofera iubire micutilor uitati de mamele lor.

Este si cazul unei batrane de 73 de ani, Ioana Antonescu, care are cinci copii, 10 nepoti si o stranepoata, dar toti locuiesc departe. Pentru a-si alina dorul de ei si pentru ca isi doreste sa ajute, merge la spital pentru a tine in brate bebelusii mai putin norocosi, potrivit republica.ro.

"Am rabdare, atentie si dragoste"

Pentru asta a urmat cursurile de voluntari de la "Marie Curie," ca sa-si aduca aminte cum sa tina in brate un bebelus, cum sa il hraneasca si cum sa ii schimbe scutecul."Pentru constiinta mea. Sa pot sa invat ceva," a marturisit batrana.

Ea a lucrat multi ani intr-un spital de copii, ca ajutor de bucatar. 

"Am rabdare, atentie, calm si dragoste," se caracterizeaza ea si mai spune ca atunci cand este alaturi de bebelusi "ma gandesc la copiii mei cand erau mici." 

Zeci de alte persoane, mai in varsta, dar si mai tineri, merg cateva ore pe saptamana la spital pentru a petrece timpul cu micutii internati la sectia de terapie intensiva a spitalului. Ei au un program bine stabilit, minimum doua ore pe saptamana. Cel mai tanar inscris are 17 ani si este licean, iar decanul de varsta al "bunicilor" are 89 de ani.Potrivit statisticilor, aproximativ 1.000 de copii sunt abandonati anual in maternitati, fiind lipsiti de dragostea materna. Mai mult, un copil abandonat are nevoie de o perioada dubla de spitalizare fata de unul care are familia aproape.

Citeste si despre