Ministrul Sanatatii: Ce se intampla in Romania in plina pandemie de coronavirus

| | Actualizat: 2020-03-20 10:00:09

In situatia in care Romania va ajunge la 4.000 de cazuri de coronavirus, atat cat poate trata sistemul medical de la noi, cazurile mai usoare vor fi tratate la domiciliu, a anuntat ministrul Sanatartii, Victor Costache, intr-un interviu pentru Digi24.

"Nu este o boala complicata, este o boala care consuma foarte multe resurse logistice. Trebuie sa avem foarte multe medicamente si materiale sanitare si sa evitam imbolnavirea rapida a populariei," a precizat ministrul Sanatatii.

Ce spune despre varful epidemiei

Victor Costache a vorbit si despre momentul in care va fi varful epidemiei de coronavirus, dupa ce medicii au spus ca cele mai multe cazuri de imbolnaviri se vor inregistra in a doua decada a lunii aprilie.

"Cred ca vom putea raspunde cam intr-o saptamana, 10 zile la aceasta intrebare. Este foarte important sa analizam evolutia in zilele care urmeaza, ca sa facem o predictie in acest sens. Sunt masuri pre-spital, toate aceste masuri de limitare sociala, pentru a reduce numarul de imbolnaviri si, in paralel, intarim spitalele pentru a creste capacitatea de primiri pentru pacientii cu COVID-19," a mai afirmat Victor Costache.

In incercarea de a stopa raspandirea coronavirusului, ninistrul Sanatatii a precizat ca sapatamana viitoare autoritatile vor da dispozitii suplimentare, cu mai multe restrictii.

Citeste si despre