5 dintre cei 10 bebelusi de la maternitatea din Timisoara au fost retestati. Rezultatele au iesit negative

| | Actualizat: 2020-04-08 09:29:56

Cinci dintre cei 10 bebelusi de la Maternitatea Odobescu din Timisoara, care au fost inregistrati pozitiv cu COVID-19 au fost retestati, iar rezultatele au iesit negative.

In cazul celorlalti cinci nou-nascuti, rezultatele sunt inca in lucru si urmeaza sa fie anuntate.La Maternitatea Odobescu din Timisoara, 10 bebelusi au fost diagnosticați cu noul COVID-19. 

Dosar penal in cazul Maternitatii din Timisoara

Procurorii au deschis o ancheta dupa ce 10 bebelusi au fost diagnosticati cu noul COVID-19, iar noua dintre ei au fost externati.Dosarul a fost deschis de procurorii din Timisoara pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Pe langa cei 10 nou-nascuti, au fost testate pozitiv inca 25 de persoane, printre care si cadre medicale.

"In cauza se efectueaza cercetari privind posibile nerespectari ale masurilor de prevenire si combatere a bolilor infectocontagioase si implicit a reglementarilor in materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui numar de 10 nou-nascuti si a altor 25 de persoane - cadre medicale, lehuze si o gravida, in cadrul Maternitatii Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara," potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a cerut Directiei de Sanatate Publica Timisoara verificari urgente. "Cel mai probabil, bebelusii au fost infectati de personalul medical," a precizat acesta.

Managerul Maternitatii Odobescu sustine altceva si spune ca este putin probabil ca bebelusii sa fi fost infectati de asistente si ca este posibil sa fie vorba de o sursa externa.

Citeste si despre