Semintele de chia in sarcina. Beneficii

| | Actualizat: 2012-09-25 11:12:45

Sarcina este o perioada din viata ta in care organismul este supus la mari teste de rezistenta, corpul tau fiind provocat sa consume mai multa energie decat de obicei si o multime dintre substantele nutritive esentiale sunt "impartite" cu fatul din burtica. Semintele de chia sunt extrem de benefice in sarcina, deoarece iti ofera energia de care ai nevoie pentru a face fata simptomelor ceva mai putin placute, dar si nutrientii necesari pentru dezvoltarea si cresterea fatului

1. Contin acizi grasi Omega 3 si Omega 6

Atat acizii grasi Omega 3, cat si Omega 6, sunt esentiali pentru sanatatea ta in sarcina. Semintele de chia iti pot procura cantitati impresionante din acesti acizi grasi, esentiali pentru dezvoltarea creierului fatului, a sistemului nervos al acestuia si a retinei ochiului.

2. Scad ritmul de absorbtie a zaharului in corp

Consumul de seminte de chia in sarcina contribuie la incetinirea ritmului cu care zaharul este absorbit in organism. Una dintre afectiunile frecvente care pot aparea in sarcina este diabetul, o boala care iti afecteaza sanatatea atat tie, cat si fatului din burtica. Diminuarea ritmului de absorbtie a zaharului in corp ajuta la prevenirea acestui risc. Atunci cand mananci seminte de chia, o substanta gelatinoasa se formeaza in stomac si are rolul de a absorbi, treptat, zaharul.

3. Cresc nivelul de energie in organism

Lipsa de energie este o problema cu care se confrunta frecvent multe gravidute. Burtica in crestere, dar si simptomele epuizante de sarcina, pun presiune pe organismul tau si il fac sa consume si ultima farama de energie pe care o mai ai. Este important sa iti iei "portia" de energie de care ai nevoie in special din alimentatie. Semintele de chia sunt extrem de bogate in vitamine si minerale esentiale - proteine, calciu, zinc, potasiu si alte substante nutritive - care te ajuta sa iti fortifici organismul si sa rezisti mai usor in fata provocarilor sarcinii.

4. Contin mai mult calciu decat laptele

Un beneficiu impresionant al consumului de chia in sarcina este acela ca furnizeaza organismului pana la de 6 ori mai mult calciu decat laptele. Calciul este un mineral important pentru sanatatea ta, deoarece ajuta la intarirea oaselor, facandu-le puternice pentru a putea sustine sarcina. In plus, furnizeaza si fatului doza necesara de calciu pentru a-si forma corpul si a-si dezvolta sistemul osos.

5. Sunt o sursa bogata de fibre

Constipatia este una dintre cele mai frecvente afectiuni cu care te poti confrunta cand esti insarcinata. Pentru prevenirea acestei probleme, medicii recomanda o dieta cat mai bogata in fibre. Se pare ca aproximativ 30 de g de seminte de chia furnizeaza organismului peste 40% din doza zilnica recomandata de fibre. Ai mancat vreodata seminte de chia? Mai cunosti si alte beneficii ale acestora in sarcina sau pentru sanatate? Impartaseste-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Citeste si despre