Tort cu visine

| | Actualizat: 2012-06-29 12:59:50

Gustul acrisor al visinelor este foarte potrivit in orice prajitura, iar daca alegi sa pregatetsi un tort, succesul petrecerii este garantat.

Foto: bbcgoodfood.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Blat

6 oua

6 linguri faina

6 linguri zahar

4 linguri ulei

1 praf de copt

Crema

1 plic gelatina alimentara

400 g iaurt gras

100 g zahar pudra

0,5 kg visine fara samburi

500 ml frisca

Mod de preparare

Pregateste blatul de tort, amestecand mai intai ingredientele lichide si apoi pe cele solide.

Lasa blatul la racit, iar intre timp, ocupa-te de crema.

Amesteca iaurtul cu zaharul, adauga gelatina dizolvata in putina apa (la bain-marie) si apoi adauga 1/2 din frisca. Incorporeza in aceasta crema si visinele.

Taie blatul in doua parti, intre care asezi crema de visine.

Pune tortul la rece, la frigider, circa 3 ore. Acopera apoi tortul cu frisca ramasa si decoreaza-l dupa plac, cu ciocolata rasa, visine, drajeuri etc.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre