Supa cu iaurt si castraveti

| | Actualizat: 2012-10-30 13:33:35

Supa cu iaurt si castarveti se serveste rece, de la frigider. Este un preparat inspirat din bucataria turceasca, care se consuma vara.

Foto: ginasbusiness.com

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

750 g iaurt gras de oaie

150 ml lapte

zeama de la o lamaie

2 lingurite ulei de masline

300 g castraveti

2 catei de usturoi

40 g miez de nuca tocata

2 linguri cu marar tocat

sare

piper

Mod de preparare

Amesteca iaurtul impreuna cu laptele, sarea, piperul zeama de lamaie si o lingura cu ulei de masline, apoi da totul la rece. Castravetii ii cureti de coaja, ii tai pe jumatate si apoi in feliute foarte subtiri.

Curata usturoiul, taie-l marunt si pune-l la calit cu un pic de ulei de masline. Pune castraveciorii si usturoiul in supa de iaurt, amesteca miezul de nuca si mararul.

Mai da supa putin la frigider, pentru ca se mananca foarte rece.

Supa de iaurt o asezi in farfurii si o servesti cu un decor de verdeata sau nuca, dupa plac.

Tipul bucatariei

Turceasca

Citeste si despre