Sos de hrean cu supa de legume

| | Actualizat: 2014-07-22 16:52:05

Sosul de hrean poate fi considerat, pe buna dreptate, sosul... bun cu de toate. Cu un gust puternic, dar parfumat, sosul de hrean este un deliciu alaturi de fripturi, rasol, legume sau chiar in sandviciuri ori supe. Iata o reteta simpla si rapida, pe care o poti prepara in orice perioada a anului!

Timp de preparare

10 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

  5 linguri de hrean ras

4 linguri smantana grasa

2 cani de supa de legume sau pasare

1 lingura faina

suc de lamaie

sare

zahar  

Mod de preparare

Amesteca faina cu smantana intr-o oala si adauga hreanul proaspat ras si, la sfarsit, supa. Pune oala pe foc si lasa sosul sa dea in clocot si sa se ingroase un pic. Inainte cu 1 minut de a stinge focul, adauga zeama de lamaie, zahar si sare, dupa gust.

Lasa-l sa se raceasca si serveste-l fie caldut, fie rece, de la frigider.

Citeste si despre