Salata vieneza de cartofi cu ceapa si dressing cald

| | Actualizat: 2025-04-23 12:58:02

Dupa mesele imbelsugate de Paste, este momentul sa ne intoarcem treptat la preparate mai usoare si mai prietenoase cu digestia. Salata vieneza de cartofi cu ceapa si dressing cald este o alegere excelenta: satioasa, dar lejera, perfecta pentru intreaga familie.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi fierti in coaja (soiuri pentru salata)

  • 100 g ceapa rosie

Pentru dressing:

  • 400 ml supa fierbinte (de vita, de oase, de pui sau de legume)

  • 75 ml ulei de floarea-soarelui sau de porumb

  • 2-3 lingurite de mustar simplu

  • Sare

  • Un pic de zahar

  • Piper proaspat macinat

  • 1-2 lingurite otet alb

In plus:

  • Cepsora verde tocata (chives, Schnittlauch) sau cozi de ceapa verde

Mod de preparare:

  1. Fierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca usor, apoi curata-i si taie-i rondele.

  2. Taie ceapa rosie in felii subtiri.

  3. Amesteca intr-un bol supa fierbinte cu mustarul, otetul, zaharul, sarea si piperul. Adauga uleiul treptat, amestecand bine.

  4. Toarna dressingul cald peste cartofi si ceapa si amesteca usor.

  5. Lasa salata sa stea 30 de minute, sa se intrepatrunda aromele.

  6. Presara ceapa verde sau cepsora tocata inainte de servire.

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Citeste si despre