Salata peruana de pui, avocado si quinoa

| | Actualizat: 2025-05-13 10:46:44

Daca esti in cautarea unei mese usoare, hranitoare si pline de savoare, salata peruana de pui, avocado si quinoa este alegerea perfecta. Inspirata din bucataria sud-americana, aceasta combinatie echilibrata de proteine, legume proaspete si superalimente iti ofera energia de care ai nevoie, fara sa te simti ingreunat. Ideala pentru pranz sau o cina rapida, salata aceasta aduce un strop de exotism in farfuria ta.

Ingrediente:

  • 50 g quinoa neprajita

  • 100 g porumb dulce congelat

  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

  • 75 g rosii cherry taiate in patru

  • coriandru proaspat tocat (dupa gust)

  • 2 cepe de primavara taiate fin

  • coaja si sucul unei lamai

  • 1/2 ardei iute rosu lung, tocat marunt (curatat de samburi daca nu va place prea iute)

  • 1 avocado copt, dar ferm

  • 200 g pui fript, fara piele, rece, taiat in bucati mari

Mod de preparare:

  1. Fierbe quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi clateste-o cu apa rece si las-o sa se scurga bine.

  2. Fierbe porumbul timp de 2-3 minute, apoi clateste-l cu apa rece.

  3. Intr-un bol mare, amesteca quinoa, porumbul, rosiile, ceapa verde, coriandrul, coaja si sucul de lamaie si ardeiul iute.

  4. Curata si taie avocado in cuburi, apoi adauga-l in salata impreuna cu bucatile de pui.

  5. Stropeste totul cu uleiul de masline si amesteca usor.

  6. Gustati si potriviti de sare, daca e necesar.

Este o salata usoara, plina de proteine si arome exotice – perfecta pentru o masa sanatoasa!

Sursa foto: freepik

Citeste si despre