Salata humus

| | Actualizat: 2014-01-22 13:41:16

Pasta de humus, de inspiratie orientala este foarte gustoasa si a fost preluata si in bucataria romaneasca.

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 conserve naut fiert (2x400 g)

2 linguri pasta de susan (tahini)

5 catei de usturoi

zeama de la o lamaie

4 linguri ulei masline

sare, piper, boia dulce

Mod de preparare

Scurge conservele de naut de apa, clateste-le in apa calduta si mai pune-le la fiert, circa 10 minute.

Mixeaza nautul fiert, cu ajutorul unui blender, adauga cateii de usturoi zdrobiti, zeama de la o lamaie, uleiul si pasta de susan. Trebuie sa obtii o pasta fina. Potriveste humusul de gust, adaugand sare si piper.

Decoreaza pasta de humus cu ulei si praf de boia dulce.

Trucuri

Imbogateste gustul salatei de humus cu 1-2 linguri de iaurt gras si ceapa verde.

Tipul bucatariei

Libaneza

Citeste si despre