Salata greceasca este o explozie de prospetime si gust, perfecta pentru zilele calde de vara sau ca garnitura rapida langa orice fel principal. Combinatia de rosii dulci, castraveti crocanti, ardei colorat, ceapa fina, masline aromate si branza sarata, stropita cu ulei de masline si presarata cu oregano, transforma aceasta salata intr-o adevarata delicatesa mediteraneana. Este usor de preparat, satioasa si foarte sanatoasa – perfecta pentru intreaga familie!
Ingrediente:
-
600 g rosii dulci si zemoase
-
200 g branza (feta sau branza sarata)
-
150 g castraveti de gradina
-
100 g ardei verde
-
50 g ceapa rosie
-
15-16 masline
-
25 ml ulei de masline extravirgin
-
putina sare
-
putin oregano proaspat sau uscat
Mod de preparare:
-
Spala toate legumele.
-
Taie rosiile in cuburi sau felii potrivite.
-
Castravetii si ardeiul se taie in cubulete sau felii subtiri.
-
Ceapa rosie se taie julien sau rondele subtiri.
-
Pune toate legumele intr-un bol mare.
-
Adauga maslinele si branza sfaramata sau taiata cubulete.
-
Stropeste salata cu ulei de masline.
-
Presara putina sare dupa gust si oregano deasupra.
-
Amesteca usor si serveste imediat, pentru a pastra prospetimea legumelor.
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: pexels.com