Salata fresh cu creveti, mozzarella si coacaze: reteta propusa de Andreea Ibacka

| | Actualizat: 2025-11-27 10:45:41

O salata cu rucola, creveti, mozzarella si coacaze nu este doar o alegere gustoasa, ci si un preparat care impresioneaza prin prospetime si culori. Inspirata de talentul culinar al Andreei Ibacka, aceasta reteta combina aromele clasice cu accente moderne, perfecte pentru un aperitiv de poveste sau o masa festiva.

Plating-ul – arta de a transforma salata intr-un spectacol vizual

Prezentarea farfuriei conteaza la fel de mult ca gustul. Dupa cum ne arata Andreea Ibacka, chiar si o salata simpla poate deveni o mica opera de arta.

Cu frunze de rucola aranjate cu grija, creveti distribuiti strategic si culori vibrante de la coacaze si mozzarella, preparatul devine instagramabil si pregatit sa impresioneze musafirii.

Ingrediente principale

  • Rucola proaspata

  • Branza mozzarella cremoasa

  • Seminte de chia – pentru fibre, omega 3 si antioxidanti; ajuta la reducerea colesterolului rau (LDL) si cresterea celui bun (HDL)

  • Creveti sotati sau prajiti usor

  • Coacaze dulci-acrisoare

Condimente si dressing

  • Mustar francez – pentru un gust intens

  • Ulei de masline extravirgin

  • Suc proaspat de lamaie

  • Miere – pentru un strop de dulceata naturala

  • Sare dupa gust

Mod de preparare, dupa metoda Andreei Ibacka

  1. Spala si usuca frunzele de rucola, apoi aseaza-le ca baza pe farfurie.

  2. Adauga crevetii prajiti, distribuiti armonios pentru un efect vizual profesional.

  3. Pune cubulete sau fasi de mozzarella printre frunze.

  4. Presara coacaze si seminte de chia pentru textura si un plus de culoare.

  5. Pregateste dressingul: amesteca mustarul francez cu uleiul de masline, sucul de lamaie, mierea si putina sare.

  6. Toarna dressingul uniform peste salata si serveste imediat, asa cum recomanda Andreea Ibacka.

Sfaturi de la Andreea Ibacka pentru plating

  • Foloseste farfurii albe pentru a evidentia culorile ingredientelor.

  • Aranjeaza crevetii si mozzarella in linii sau cercuri pentru un aspect elegant.

  • Adauga cateva frunze de rucola deasupra pentru prospetime si volum.

Salata de rucola cu creveti, mozzarella si coacaze, preparata dupa reteta Andreei Ibacka, combina gustul, sanatatea si estetica intr-un singur preparat. Este perfecta pentru aperitive festive, cine cu prietenii sau momente in care vrei sa impresionezi fara efort.

 

Sursa: pagina de facebook Andreea Ibacka

 

Citeste si despre