Salata caprese

| | Actualizat: 2012-08-21 13:40:35

Salata caprese este o salata specifica bucatariei italiene. Se pregateste din ingrediente proaspete, de vara, iar aroma deosebita este data de busuiocul proaspat.

Foto: jacobskitchen.wordpress.com

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

3 rosii mari

350g mozzarella proaspata, scursa de zeama

1 legatura de frunze proaspete de busuioc

3 linguri de ulei de masline extravirgin

2 linguri otet balsamic

sare

piper negru (proaspat macinat)

Mod de preparare

Taie rosiile felii, pe orizontala, apoi procedeaza in acelasi mod cu bila de mozzarella. Aranjeaza feliile de rosii pe un platou si pune pe fiecare dintre ele branza mozzarella si busuioc proaspat, tocat.

Amesteca uleiul cu otetul balsamic si toarna dressingul peste rosii. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Trucuri

Daca iti doresti ca aspectul salatei sa ia prin suprindere invitatii, aranjeaza feliile de rosii si cele de branza pe verticala, una peste alta, adica ii dai forma unui turnulet. Toarna amestecul de ulei si otet pe fiecare felie de rosie separat, pe masura ce le aranjezi.

Tipul bucatariei

Italiana

Citeste si despre