Salata Caesar

| | Actualizat: 2012-08-21 14:19:53

Salata Caesar a devenit extrem de populara in restaurantele din intreaga lume, insa originea ei este legata de bucataria italiana.

Foto: kosherculinaryarts.blogspot.ro

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

Salata

1 salata verde

100 g parmezan ras

Dressing


1 catel usturoi

2 fileuri ansoa

1 varf lingurita sare

1 galbenus

1 lingurita mustar

2 linguri zeama de lamaie

ulei

Crutoane

4 felii paine veche

2-3 linguri ulei  

Mod de preparare

Freaca bine catelul de usturoi cu sare si ansoa taiata marunt pana obtii o pasta omogena, apoi adauga galbenusul si mustarul. Adauga usor ulei, amestecand neincetat pana obtii o maioneza consistenta.

Adauga sucul de lamaie, amesteca si apoi verifica daca mai e nevoie de sare sau lamaie.

Pregateste crutoanele. Taie painea cubulete si pune-o intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei incins. Condimenteaza cu piper. Amesteca repede, deoarece painea va absorbi uleiul. Mai lasa 1-2 minute pe foc sa se faca crocante crutoanele.

Asambleaza salata doar inainte de a o consuma. Spala frunzele de salata si taia-le fasii. Imparte-le in 4 boluri de salata. Adauga cate o lingura de dressing peste salata. Presara apoi crutoanele si la sfarsit presara parmezanul.

Serveste salata imediat, altfel se inmoaie.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre