Negresa de post: reteta simpla si delicioasa pentru toata familia

| | Actualizat: 2025-11-24 14:24:48

Daca esti in cautarea unui desert rapid, gustos si potrivit pentru perioadele de post, negresa de post este alegerea perfecta. Aceasta reteta simpla combina aroma intensa de cacao cu textura pufoasa si umeda, fiind iubita de copii si adulti deopotriva.

Ingrediente pentru negresa de post

Pentru a prepara o tava medie (20x30 cm), vei avea nevoie de:

  • 250 g faina

  • 200 g zahar

  • 50 g cacao

  • 1 plic praf de copt

  • 1/2 lingurita sare

  • 200 ml apa

  • 100 ml ulei vegetal

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • Optional: nuci, stafide sau fulgi de ciocolata de post

Mod de preparare pas cu pas
  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge tava cu putin ulei sau tapeteaz-o cu hartie de copt.

  2. Amesteca ingredientele uscate: faina, cacao, zahar, praf de copt si sare intr-un bol mare.

  3. Adauga ingredientele lichide: apa, ulei si esenta de vanilie. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase.

  4. Incorporeaza optional nuci, stafide sau fulgi de ciocolata.

  5. Toarna compozitia in tava pregatita si niveleaza cu o spatula.

  6. Coace negresa timp de 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

  7. Lasa sa se raceasca complet inainte de a o taia si servi.

Sfaturi pentru o negresa de post perfecta

  • Poti inlocui zaharul cu miere de post sau sirop de agave pentru o varianta mai sanatoasa.

  • Foloseste cacao neagra de calitate pentru aroma intensa.

  • Daca vrei o textura mai umeda, adauga 1-2 linguri de compot de mere sau piure de banana in compozitie.

De ce sa alegi negresa de post

Aceasta reteta este ideala pentru perioadele de post, dar si pentru momentele cand vrei un desert simplu, rapid si fara produse de origine animala. Negresa de post este:

  • gustoasa si aromata

  • usor de preparat chiar si pentru incepatori

  • potrivita pentru intreaga familie, inclusiv pentru copii

Negresa de post este desertul ideal pentru a satisface pofta de dulce fara a folosi oua sau lapte. Cu aceasta reteta simpla, vei obtine o prajitura pufoasa, aromata si foarte usor de facut. Perfecta pentru a fi servita la gustari, evenimente de familie sau momente speciale in timpul postului.

Sursa foto: freepik

Citeste si despre