Miel cu rozmarin

| | Actualizat: 2014-04-16 14:57:06

Mielul cu rozmarin la cuptor reprezinta o reteta de Paste pe cat de simplu de preparat, pe atat de savuroasa, cu care poti inlocui clasicul stufat! Surprinde-ti placut familia de sarbatori cu o reteta noua pentru carnea de miel!

Timp de preparare

2 ore

Dificultate

usor

Ingrediente

1 kg pulpa de miel

5-6 fire de rozmarin

1 legatura de patrunjel verde

5 fire de menta proaspata

6 catei de usturoi

1 kg de rosii taiate felii

2 lamai taiate felii

2 frunze de dafin

ulei de masline

sare

piper

Mod de preparare

Cresteaza bucata de pulpa si freac-o bine cu rozmarinul, dafinul, menta si patrunjelul, apoi cu usturoiul, astfel incat aromele sa patrunda in interior. Asezoneaz-o cu sare si piper. Pune o tigaie la incins cu putin ulei si adauga pulpa, lasand-o sa se prajeasca pe toate partile, pana se rumeneste, dar nu pana este gata de tot.

Taie pulpa felii groase de 2-3 cm. Asaza feliile de lamaie si de rosii intr-o tava si pune feliile de carne pe deasupra. Stropeste totul cu ulei de masline. Mai adauga rozmarin sau menta (dupa preferinta) si toarna apoi 2 cani cu apa. Acopera tava cu folie de aluminiu si bag-o la cuptor, la foc mediu, 90 de minute.

Indeparteaza folia cu 15 minute inainte ca friptura sa fie gata, pentru a se rumeni.

Citeste si despre