Panettone cu cirese

| | Actualizat: 2012-07-18 18:22:46

Panettone este un desert traditional din Italia, care se aseamana intr-o oarecare masura cu cozonacul nostru. Iata reteta de panettone cu cirese.

Foto: ads-news.com

Timp de preparare

120 minute  

Dificultate

Dificil

Ingrediente

800 g faina

150 g zahar

250 ml lapte

1 cub drojdie

125 g unt

3 oua

2 galbenusuri

100 g cirese confiate

150 g stafide

un praf de sare

coaja de lamaie

zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Amesteca faina si zaharul, apoi fa o gropita la mijloc, in care torni drojdia amestecata cu lapte caldut.

Adauga restul de lapte incalzit, untul topit, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie si praful de sare. Framanta bine aluatul, apoi lasa-l la dospit circa 30 de minute.

Adauga ciresele si stafidele, apoi aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasa panettone la crecut in tava 25 de minute, apoi da-l la copt, la 180 de grade, pana ce prajitura se rumeneste usor.

Serveste panettone pudrat cu zahar, abia dupa ce s-a racit bine.

Citeste si despre