Nuttela

| | Actualizat: 2012-08-23 17:24:39

Nuttela preparata in casa este ideala pentru micul dejun. Se prepara repede si este foarte gustoasa. Va fi pe placul celui mic, la micul dejun, intinsa pe paine sau corn cu unt.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

200 grame alune de padure

360 grame ciocolata cu lapte tocata

20 ml ulei de rapita

30 grame zahar

10 grame cacao

3 ml extract de vanilie

2 grame sare

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180 de grade. Aseaza alunele de padure intr-o tava si da la cuptor pentru 15 minute. Cand s-au copt, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet. Ai grja sa indepartezi coaja.

Topeste ciocolata la bain marie. Amesteca bine pana obtii o crema matasoasa. Lasa apoi sa se raceasca complet. Intr-un blender mixeaza alunele pana obtii o pasta. Adauga uleiul, zaharul, cacao, vanilia si sarea si mai amesteca.

Adauga si ciocolata topita si amesteca bine pana obtii o pasta consistenta. Transfera nutella intr-un borcan, sigileaza si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Nutella se consuma dupa ce s-a racit complet.

Citeste si despre