Crema de zahar ars

| | Actualizat: 2012-06-22 11:58:14

Crema de zahar ars este unul din deserturile clasice, intalnite in bucataria internationala. Orice gospodina trebuie sa stie cum se prepara crema de zahar ars, iar daca ai reteta potrivita, iti poti rasfata familia cu acest desert fin si delicios.

Foto: strawberrysue.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

8 oua

350 g zahar tos

1 l lapte

1 lingura esenta rom

Mod de preparare

Caramelizeaza 150 de grame de zahar, intr-o cratita inalta. Cand zaharul capata o culoare aramie si devine lichid, rasuceste cratita bine, astfel incat sa acoperi fundul si peretii cu zahar ars.

Lasa cratita la racit, iar intre timp, pregateste amestecul de oua. Mixeaza ouala cu zaharul ramas, adauga laptele si esenta de rom.

Toarna crema de oua peste zaharul caramelizat, bine racit.

Pune aceasta cratita intr-un alt vas umplut pana la jumatate cu apa calduta, pentru a pregati crema la bain-marie.

Baga totul la cuptorul preincalzit inainte si lasa la copt, circa 45 de minute.

Serveste crema de zahar ars rece, cu siropul lasat in cratita.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre